donderdag 3 mei 2018

Personeel Regionale Gezondheidsdienst weer in actie

Werknemers hebben loon over april nog niet ontvangen


Bij de Regionale Gezondheidsdienst (RGD) is de bond in actie, omdat de werknemers hun loon over april nog niet hebben ontvangen. De leden hebben gisterochtend hun werkplek om tien uur verlaten. 'In januari hebben we de directie van de RGD een brief gestuurd, waarin we hebben gezegd dat vanaf het moment dat er laat wordt gestort, we de laatste werkdag de tent vroeg sluiten en dat ze daarmee rekening houden', zegt Carlos Helberg, secretaris van de bond, vandaag, donderdag 3 mei 2018, op Starnieuws. 

Hij vertelt, dat het in een jaar al zeker zeven keer is voorgekomen dat er laat wordt uitbetaald. De leden zijn voor vanochtend opgeroepen voor een spoedvergadering bij C-47.

Helberg geeft aan dat conform het schrijven de leden maandag hun actie zijn gestart. 'De directie heeft beloofd dat het vandaag in orde zou worden gemaakt. We hebben niets gehoord van de directie, dus hebben we dan de leden om tien uur naar huis gestuurd.'

Vanuit de directie heeft de bond vernomen, dat de twee grootste inkomsten van de RGD laat worden overgemaakt. Het gaat om de subsidie vanuit de overheid en de betalingen die verricht moeten worden door het SZF. 'Men heeft ons gezegd dat de stukken vanuit financiën steeds voor de laatste dag van de maand pas worden getekend en dan worden opgestuurd. Door de financiële situatie in het land beschikt de RGD laat over haar gelden', stelt Helberg.

De vakbondsman vraagt zich af waarom de instanties zo laat wachten. 'Men weet dat het al een paar maanden verkeerd is gegaan. Waarom wacht men zolang bij de RGD? Mensen bij de overheid hebben al ontvangen.'

Volgens hem ligt nagenoeg heel RGD plat. Hij stelt, dat niet alle werknemers lid zijn van de bond. Bij de RGD werken ongeveer 700 personen verdeeld over 50 poliklinieken en laboratoria. Ook de RGD-artsen hebben zich in een eigen groep (VRA) verenigd. Hierdoor zou eventueel nog kunnen blijken dat poliklinieken normaal functioneren.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten