donderdag 3 mei 2018

Overlevende van piratenaanval op vier vissersboten gevonden bij Braamspunt

Man heeft vijf dagen - met verwondingen over zijn lichaam - door het moeras gelopen op zoek naar hulp

In Commewijne zou een verdachte van de zeeroof zijn aangehouden....


Eén van de zestien vermiste vissers die vorige week vrijdag zijn aangevallen door piraten is vandaag, donderdag 3 mei 2018, levend gevonden. Hij is nu in het Academisch Ziekenhuis Paramaribo voor medische hulp. Van de twintig opvarenden van de vier boten die waren aangevallen, zijn er nu vijf levend gevonden. 

Het Korps Politie Suriname meldt in een bericht, dat de overlevende ter hoogte van Braamspunt was gesignaleerd. De man heeft verteld, dat hij vijf dagen door het moeras heeft gelopen op zoek naar hulp.

Hij is vanochtend om tien uur aangekomen te Braamspunt. Vissers in de omgeving hebben de man, die verwondingen heeft over zijn lichaam, opgevangen.

De Maritieme Politie werd daarop ingeschakeld, waarna de politie de man heeft opgehaald en overgebracht naar Leonsberg van waar hij is afgevoerd naar het Academisch Ziekenhuis.

Op dit moment is ook een zoekactie op touw gezet voor de kust van Matapica, waar de piraten gisterenavond opnieuw hebben toegeslagen. De kapitein van dat vaartuig is gedood. Over het lot van de overige vier bemanningsleden is nog niets bekend.

De Ware Tijd schrijft, dat het eerste dat de man zei was, dat de zeerovers hebben gezegd dat ze zijn gekomen om te moorden.

In Commewijne is volgens de Ware Tijd een verdachte van de zeeroof door slachtoffers positief herkend en overgedragen aan de politie. De verdachte is afgevoerd naar station Nieuw-Amsterdam.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten