donderdag 3 mei 2018

Amerikaanse douane in Texas vindt tijgerwelpje in een rugzak

Drie mensen proberen tijgerwelpje over de grens van Mexico naar VS te smokkelen


De Amerikaanse douane heeft maandag 30 april 2018 een bijzondere lading onderschept. Drie mensen probeerden een tijgerwelpje over de grens te smokkelen. Het tijgertje was in een rugzak gepropt.

De groep wilde van Mexico naar de Verenigde Staten reizen. Het tijgerwelpje van zo’n drie maanden oud zat in een zwarte rugzak. Het lukte het drietal niet om de grens bij de staat Texas over te steken. De drie lieten de rugzak achter toen ze terugkeerden naar Mexico.




De welp is een van de vele exotische dieren die smokkelaars proberen over de grens tussen de VS en Mexico te smokkelen. Het is een lucratieve industrie geworden in Mexico en drugshandelaren houden geïmporteerde dieren vaak op hun ranches.



Eerder dit jaar werd een Amerikaanse tiener veroordeeld tot zes maanden gevangenisstraf, omdat hij probeerde een zes weken oude Bengaalse tijgerwelp uit Mexico te smokkelen.

Volgens een rapport uit 2015 van de in de VS gevestigde natuurbeschermingsorganisatie Defenders of Wildlife, heeft de VS een van 's werelds hoogste vraag naar wild. Over de hele wereld genereert de illegale handel in wild tussen de $ 7 miljard n $ 23 miljard volgens het rapport.


(Suriname Mirror/BBC/My Palm Beach Post/Twitter/YouTube/De Telegraaf)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten