vrijdag 20 april 2018

Werkloosheid in Peru's hoofdstad Lima hoogste sinds 2012

52 Procent van de werklozen die actief op zoek zijn naar banen in Lima zijn vrouwen


Het vinden van beschikbare banen in Peru's hoofdstad Limma blijft een lastige zaak, aangezien 8,1 procent van de mensen in Lima momenteel geen baan heeft volgens de laatste cijfers van het INEI, Instituto Nacional de Estadística e Informática. 

Dit is de hoogste werkloosheidsgraad die sinds maart 2012 in de stad is geregistreerd, omdat er 420.900 mensen in het grootstedelijk gebied zonder werk zitten, aldus het rapport van het INEI.


Hoewel tienduizenden vrouwen werk hebben gevonden in Lima, zijn hun werkloosheidscijfers nog steeds aanzienlijk hoger dan die in het hoofdstedelijk gebied, aangezien 52 procent van de werklozen die actief op zoek zijn naar banen in Lima vrouwen zijn.


In Peru zijn de zaken echter niet allemaal slecht, aangezien het werkgelegenheidscijfer in de hele natie feitelijk met 2,6 procent steeg van december 2017 tot februari 2018, volgens de nieuwste cijfers van de INEI. Veel van deze nieuwe banen zijn in het kustgebied, aangezien er meer dan 300.000 banen werden gecreëerd langs de lange kustlijn van Peru.

Banen in de bouw in heel Peru groeiden met een aanzienlijke 3 procent en het gemiddelde maandelijks inkomen voor industriële banen zag een stijging van 4,5 procent.

Het werkloosheidspercentage in heel Peru is een beheersbare 5 procent, laten INEI-cijfers zien. Ondanks de groei van de werkloosheid in Lima, zijn andere Zuid-Amerikaanse hoofdsteden zoals Buenos Aires, Bogotá en Santiago eigenlijk slechter af in termen van werkloze bewoners

(Suriname Mirror/Peru Reports/Twittter)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten