vrijdag 20 april 2018

Douane Hong Kong neemt 23.800 kilo palissanderhout uit Honduras in beslag

Op 16 januari werd al een zending van 29,23 ton palissanderhout uit Honduras onderschept


De Douane van Hong Kong heeft donderdag 19 april 2018 ongeveer 23 800 kilo verdacht Honduras palissanderhout in een container op de Kwai Chung Customhouse Cargo Examination Compound aangetroffen. De geschatte marktwaarde van de inbeslagname is ongeveer HK$ 2,4 miljoen. 

Door middel van risicobeoordeling inspecteerden douanebeambten een container die vanuit Honduras in Hong Kong was gearriveerd. Na inspectie vonden douaneambtenaren het verdachte Honduras palissanderhout in de container. De zaak werd overgedragen aan de afdeling Landbouw, Visserij en Behoud voor vervolgonderzoek.

In de verordening betreffende de bescherming van bedreigde diersoorten en planten wordt een persoon schuldig bevonden aan het zonder vergunning importeren of exporteren van een met uitsterven bedreigde soort, bestraft met een maximumboete van $ 5 miljoen en een gevangenisstraf van twee jaar.


Het incident volgt op de inbeslagname van 26,16 ton palissanderhout uit Thailand, verborgen in twee containers uit Thailand. De partij had een geschatte marktwaarde van HK $ 3,6 miljoen.

Op 16 januari werd een zending van 29,23 ton palissanderhout uit Honduras ter waarde van HK $ 2,9 miljoen gevonden in een container uit Guatemala. Een 35-jarige vrouw werd gearresteerd in verband met de zaak.

(Suriname Mirror/The Standard, Hong Kong/The Goverment of the Hong Kong Special Administrative Region/Twitter/South China Morning Post)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten