vrijdag 20 april 2018

Overleg tussen SHATA en minister Stephen Tsang

'Wij proberen in contact te komen met de Nederlandse slachtoffers om hulp aan te bieden'


De Suriname Hospitality and Tourism Association (SHATA) heeft een gesprek gehad met minister Stephen Tsang van Handel, Industrie en Toerisme, aldus de Ware Tijd vandaag, vrijdag 20 april 2018. De directe aanleiding was de hardhandige aanpak en beroving van enkele toeristen op de weg tussen Moengo en Langatabiki vorige week. Het incident werd breed uitgemeten op sociale media, in de lokale en Nederlandse pers. 

'Elke beroving is er een te veel en is een treurige zaak, die wij als SHAT afkeuren. Wij proberen in contact te komen met de Nederlandse slachtoffers om na te gaan of wij een vorm van hulp kunnen aanbieden', aldus Sinfra Zaandam, managing director van de SHATA.

In het gesprek met de minister heeft SHATA het verzoek gedaan om alles in het werk te stellen om soortgelijke incidenten in de toekomst te voorkomen.

Volgens Zaandam liet de minister blijken, dat hij voor een professionele en no-nonsense-aanpak staat en de SHATA hierbij wil betrekken. Hij beloofde dat hij direct, samen met zijn collega's Ronni Benschop van Defensie en Stuart Getrouw van Justitie en Politie, alle mogelijkheden zou bekijken om meteen de surveillances op te voeren, zodat het veiligheidsgevoel bij zowel Surinamers als toeristen gewaarborgd blijft.

SHATA benadrukt, dat het niet de eerste keer is dat toeristen zijn overvallen in Suriname. De overvallen zijn vooral in de onveilige buurten van Paramaribo en niet in het binnenland. Dit zou de eerste overval of een van de eerste overvallen in het binnenland zijn geweest. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten