vrijdag 20 april 2018

Ministerie van HI & T: 'Suriname nog steeds één van de veiligste toerisme bestemmingen in regio'

Ministerie van HI & T vindt mediaberichten over overval op toeristen 'afkeurenswaardig'

Media hebben feiten weergegeven, feiten die klare taal spreken....


Suriname is vergeleken met andere landen in de regio, nog steeds één van de veiligste toerisme bestemmingen. De primaire taak van de overheid is onder andere de algehele veiligheid in het land te garanderen. Binnen het toerismebeleid van het ministerie van Handel, Industrie en Toerisme (HI & T) staat veiligheid binnen het kader van alle drie beleidsgebieden hoog op de agenda. 

Het ministerie betreurt het incident vorige week op weg naar Langatabiki, waarbij zowel Surinamers als - vooral en met name - enkele Nederlandse toeristen hardhandig zijn aangepakt.

Ook is afkeurenswaardig de wijze waarop het incident (zie beelden onderaan) is weergegeven in de diverse media, aldus het ministerie vandaag, vrijdag 20 april 2018, via het Nationaal Informatie Instituut.

Minister Stephen Tsang geeft aan, dat hij direct samen met zijn collega’s van Defensie en Justitie en Politie alle mogelijkheden bekijkt om meteen de surveillance op te voeren, zodat het veiligheidsgevoel bij zowel Surinamers als toeristen gewaarborgd blijft.

Vermeldenswaard is, dat een toerist bij het kiezen voor een toeristische bestemming zich laat leiden door een aantal zaken, waaronder veiligheid in het land en criminaliteitscijfers.

Uiteraard geeft de overheid een positief beeld van Suriname als bestemming van toeristen en anderen. Dat het ministerie de berichtgeving in media over de recente overval op een groepje reizigers, waarbij vooral Nederlanders onder handen werden genomen, 'afkeurenswaardig' noemt, verwerpelijk.
Media hebben feiten weergegeven, feiten die klare taal spreken. Het is dan ook niet verwonderlijk dat Nederland en België  in hun reisadvies voor Suriname nog steeds wijzen op de risico's.

Het reisadvies van het Nederlandse ministerie van Buitenlandse  Zaken:

https://www.nederlandwereldwijd.nl/reizen/reisadviezen/suriname

Het reisadvies van de Belgische overheid van Suriname:

https://diplomatie.belgium.be/nl/Diensten/Op_reis_in_het_buitenland/reisadviezen/suriname



(Suriname Mirror/Nationaal Informatie Instituut)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten