vrijdag 20 april 2018

Drie huiszoekingen op Curaçao in grootschalige fraudezaak met receptmedicatie

Voor ruim 100.000 gulden aan medicatie, verkregen met vervalste recepten, aangetroffen


In verband met een grootschalige fraudezaak met receptmedicatie hebben autoriteiten gisteren drie huiszoekingen verricht, in Noord Rozendaal, Kaya Dal Pega en Cassandraweg. Hierbij is medicatie, die met vervalste recepten is verkregen, met een totaalwaarde van ruim 100.000 gulden aangetroffen, aldus vandaag, vrijdag 20 april 2018, het Antilliaans Dagblad

De zaak kwam aan het licht toen de Sociale Verzekeringsbank (SVB) inmiddels bijna drie jaar geleden lucht kreeg van onregelmatigheden met recepten afkomstig van een arts. Bij de SVB gingen alarmbellen af toen van deze arts veelvuldig brieven met het recept voor een bepaald medicijn werden ingediend.


In april 2015 werd daarom een brief gestuurd naar de botika’s waarin de apotheekeigenaren werd verzocht alle originele recepten naar SVB te sturen voor onderzoek. Ook werd aangifte gedaan bij het Openbaar Ministerie (OM).

Het onderzoek van het OM, dat inmiddels al ruim twee jaar vordert en de naam Tardor heeft gekregen, heeft uitgewezen, dat een doktersassistente reeds gestempelde receptbrieven van een chirurg stal en deze doorsluisde naar een andere vrouw die de brieven invulde en daarmee receptmedicatie ophaalde bij de botika, zo melden 'welingelichte bronnen' aan het dagblad.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten