vrijdag 20 april 2018

Jogi (VHP) blij met Staatsolie's ontwikkelingsprojecten in Saramacca

'De olie wordt uit district weggehaald, de lokale bevolking moet hier ook voordeel van hebben'


'Ik vind het een goed initiatief van Staatsolie om in Saramacca ontwikkelingsprojecten uit te voeren. De olie wordt uit het district weggehaald. De lokale bevolking moet hier ook voordeel van hebben', aldus Assembleelid Mahinder Jogi (VHP), vertegenwoordiger van Saramacca in De Nationale Assemblee, vandaag, vrijdag 20 april 2018, op Starnieuws.

Jogi merkt op, dat hij vaak kritiek heeft geleverd op Staatsolie. Er werd te weinig teruggedaan voor het district. Staatsolie heeft eerder projecten uitgevoerd, maar die hadden volgens het Assembleelid niet zo'n impact als het Corporate Social Investment programma dat speciaal voor het district is ontwikkeld.

Staatsolie heeft Srr 3.7 miljoen beschikbaar gesteld voor duurzame ontwikkelingsprojecten in Saramacca. Jogi stelt, dat Staatsolie nu ervoor gekozen heeft om duurzame projecten uit te voeren. Van deze projecten heeft het district als geheel profijt.

De openbare scholen Huwelijkszorg en Tambaredjo kregen als eerste een donatie van ruim Srd 875.000. Met het geld zullen renovatie- en bouwwerkzaamheden worden uitgevoerd die moeten resulteren in onder meer een gezonder leefmilieu en meer praktijkruimte voor leerlingen en leerkrachten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten