vrijdag 20 april 2018

Personeel Algemeen Bureau voor de Statistiek in actie

Medewerk(st)ers ABS boos, omdat ze twee jaar geen loonsverhoging hebben gekregen


Medewerk(st)ers van het Algemeen Bureau voor de Statistiek (ABS) werken vanaf vandaag, vrijdag 20 april 2018, tot twaalf uur. Zij zijn volgens bondsbestuurslid Agnes Vliet boos, omdat ze twee jaar geen loonsverhoging hebben gekregen, ondanks herhaaldelijk aandringen, zoo bericht de Ware Tijd.

'De mensen zijn gedemotiveerd en willen meer geld om met een tevreden gevoel te werken.'

De actie zal verscherpt worden, indien de mensen geen beweging bij de overheid zien. 'Als we een harde toezegging voor de verhoging krijgen, zullen we de staking opheffen', zegt Vliet.

Gesprekken met de leiding van het statistiekbureau hebben niet het gewenste resultaat opgeleverd, omdat het bureau geen geld heeft om de verhoging te betalen. Er is daarna getracht om te praten met het ministerie van Financiën, maar ook dat mocht niet baten.

Bondsvoorzitter Roy Adama weet dat de directie geen mandaat heeft gekregen van Financiën om een loonsverhoging toe te kennen. Interventie van de Bemiddelingsraad heeft geen resultaat opgeleverd. Hoewel er later op de dag een vergadering is met dit orgaan, wordt toch actie gevoerd.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten