donderdag 5 april 2018

Weer aanslag in provincie Esmeraldas in noordwesten van Ecuador

Explosie bij een brug in Viche - Geen gewonden

(Bron foto: Twitter)
Provincie afgelopen maanden vaak doelwit geweest van reeks bomaanslagen en ontvoeringen die de Ecuadoraanse regering toeschrijft aan drugskartels


Een nieuwe aanslag werd woensdag 4 april 2018 gemeld in de provincie Esmeraldas in het noordwesten van Ecuador. De ontploffing vond plaats in de vroege uren van de ochtend bij een brug in Viche, er zijn geen gewonden gemeld. 

Een persbericht van Ecuador's ministerie van Communicatie bevestigde de aanslag en drong aan tot kalmte. De verklaring verzekerde ook, dat er geen gewonden of infrastructurele schade zijn. 'De nationale overheid meldt, dat rond 01:45 uur een explosie rond Viche is geregistreerd in de gemeente Quininde in Esmeraldas. Er waren geen slachtoffers of beschadigde gebouwen.'


De Nationale Politie stelde onmiddellijk veiligheidsmaatregelen in, waaronder het stopzetten van het verkeer en de komst van een gespecialiseerd team om onderzoeken uit te voeren.


De burgemeester van Quininde, Fabricio Tenorio, liet weten dat de weg is heropend en riep de bevolking op om kalm te blijven.

De provincie is het doelwit geweest van een reeks bomaanslagen en ontvoeringen in de laatste maanden, die de Ecuadoraanse regering toeschrijft aan drugskartels.



(Suriname Mirror/TeleSUR/Twitter/Noticias RCN)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten