donderdag 5 april 2018

President Bouterse: 'Vooruitzichten zijn positief als iedereen zijn schouders onder het werk zet'

'Levensstandaard bevolking is afgenomen door de noodzakelijke devaluatie die in januari 2016 is gepleegd'


President Desi Bouterse heeft, aldus Starnieuws vandaag, donderdag 5 april 2018, gisteren bij de beëdiging van de vijf nieuwe ministers een sterkte en zwakte analyse gemaakt van de afgelopen 2,5 jaar regering-Bouterse-II. Hij zei, dat de levensstandaard van de bevolking is afgenomen door de noodzakelijke devaluatie die in januari 2016 is gepleegd. Op het prijzenfront is de situatie ook niet fraai te noemen, aldus Bouterse. 

'Naast de zwakke punten zijn er diverse positieve ontwikkelingen. Het gaat beter met Staatsolie en de goudmaatschappijen IAmGold en Newmont. Met huizenbouw, watervoorziening en elektrificatie gaat het ook goed.'

Bouterse merkte op, dat de koers de laatste tijden stabiel is gebleven, maar de hoogte is nog een probleem. De stimulering van de productie is eveneens gedaald. Er zijn vaak ook achterstanden in de betaling van diensten die verricht zijn door dienstverleners.

Een zwakte noemde de president ook de problemen binnen de medische sector. Er wordt volgens het staatshoofd met man en macht gewerkt om uit de situatie te komen. Hij is ervan overtuigd, dat met alle betrokkenen de situatie zal verbeteren. 'De kwaliteitszorg moet door samen eraan te werken gegarandeerd blijven.'

De president voerde verder aan, dat de medaille twee kanten heeft. Ondanks de moeilijke economische situatie zijn de salarissen en emolumenten van de meer dan 50.000 ambtenaren elke maand normaal betaald. Dit wordt volgens Bouterse als vanzelfsprekend ervaren, maar er worden enorme inspanningen gepleegd om zaken rond te krijgen.

Een ander belangrijk punt is dat de infrastructuur in het hele land wordt aangepakt.

Bouterse is er optimistisch over dat met het nieuwe regeerteam de zaken verder zullen verbeteren. In deze fase zijn er andersoortige functionarissen nodig om de job te doen. De vooruitzichten zijn volgens hem positief als iedereen zijn schouders onder het werk zet.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten