donderdag 5 april 2018

Soerdjan draagt oranje... stropdas bij beëdiging tot minister van Landbouw, Veeteelt en Visserij

(Bron foto: Ricky Bahadoersingh)
'Dit is niet met opzet, dit is mijn nieuwste das'


Lekhram Soerdjan, de nieuwe minister op Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV), is zich bewust van het zware werk dat hem te wachten staat op het ministerie. 'De president heeft benadrukt dat de economie moet worden gediversifieerd. Ik ben bewust van die zware job, maar als iedereen een bijdrage levert en samen werkt, kunnen wij grote stappen maken', stelt hij.

Soerdjan komt uit de Vooruitstrevende Hervormingspartij,VHP, de oranje partij. Hij kwam gisteren in het paleis opdagen met een oranje das, aldus het Dagblad Suriname vandaag, 5 april 2018. 'Dit is niet met opzet. Dit is mijn nieuwste das', aldus de kersverse minister.

Soerdjan werd ook gevraagd hoe hij opkijkt tegen kritiek en dat ministers niet altijd de vrijheid krijgen om hun werk naar wens uit te voeren. Veelal wordt gesteld, dat het beleid op het Kabinet van de President bepaald wordt, en van daaruit alleen wordt gestuurd.

Soerdjan deelt mee, dat hij voor het instemmen voor deze functie een gesprek heeft gehad met president Desi Bouterse. 'Ik heb niet kunnen merken dat er geen bewegingsvrijheid zal zijn. Anders had ik nee gezegd. Natuurlijk realiseer ik mij, dat de middelen beperkt zijn en dat wij daarbinnen keuzes zullen moeten maken. Wij zullen in samenspraak met het veld prioriteiten stellen, keuzes maken, en uitvoeren', stelt de minister.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten