donderdag 5 april 2018

'Gedegen voorbereiding is vooraf gegaan aan start 'Vervolgingsambtenaar In Opleiding' (VIO)'

Opleiding volledig bekostigd uit begrotingsmiddelen ministerie van Justitie en Politie


Procureur-generaal Roy Baidjnath Panday zegt vandaag, donderdag 5 april 2018, op Starnieuws dat een gedegen voorbereiding vooraf is gegaan voordat de 'Vervolgingsambtenaar In Opleiding' (VIO) kon worden opgestart. De opleiding wordt volledig bekostigd uit de begrotingsmiddelen van het ministerie van Justitie en Politie.

Nadat de regering had ingestemd met de opleiding, begon de VIO-commissie aan een traject van  sollicitatiegesprekken tot aan de psychologische testen die resulteerden in de selectie van 16 kandidaten.

Hieraan gaf de minister van Justitie en Politie zijn goedkeuring, gevolgd door de wervingsprocedure waardoor met de opleiding een start kon worden gemaakt. Het theoretisch deel van de opleiding wordt verzorgd door de Stichting Juridische Samenwerking Suriname Nederland en zal in totaal 20 maanden duren. Het docentenkorps bestaat overwegend uit Surinaamse docenten.

Bij een geregelde voortgang van de opleiding zal die per eind oktober 2019 zijn afrond.
Er zullen 29 modulen afgedraaid worden, bestaande uit 24 juridisch inhoudelijke cursussen en 5 vaardigheidstrainingen. Het geheel bestaat uit 3 oriëntatiemomenten. Het eerste vindt plaats op het Openbaar Ministerie (OM). Hier doet men kennis op van de werkzaamheden van het OM.
Het tweede oriëntatiemoment vindt plaats bij de zittende magistratuur (rechters) en het derde bij de diverse gespecialiseerde units.


Er hadden zich in totaal 42 sollicitanten aangediend. Van dit aantal hebben uiteindelijk 16 kandidaten het milieu- en antecedentenonderzoek, de psychologische testen en de preselectie doorstaan.
Deze opleiding moet resulteren in de versterking van het Openbaar Ministerie.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten