donderdag 5 april 2018

Ulstrel ontruimd na tussenkomst Kort Gedingrechter

(Bron foto: placesmap.net/)
Bedrijf zou sinds vorig jaar financieel zijn benadeeld door beheerder Clifford V.

- De taxicentrale blijft draaien op het adres ten gunste van de chauffeurs
- Sinds mei 2017 heeft Ulstrel ongeveer één miljoen Srd schade geleden; aandeelhouders doen aangifte van verduistering


Het bedrijf Ulstrel is gisteren ontruimd na tussenkomst van een Kort Gedingrechter. Advocate Maureen Nibte, die de aandeelhouders bijstaat, zegt vandaag, donderdag 5 april 2018, inn de Ware Tijd, dat de rechter tot het besluit kwam, omdat het bedrijf sinds vorig jaar financieel zou zijn benadeeld door beheerder Clifford V. Ook zou er geen goede band zijn tussen hem en de aandeelhouders, die al geruime tijd geen koperen cent hebben ontvangen.

Tijdens de ontruiming, rond tien uur 's morgens onder toezicht van de politie, heeft een deurwaarder alle goederen van het terrein verplaatst naar een voorlopige opslagplaats. Er is na lang overleg tussen de aandeelhouders, het personeel en de advocaat besloten de taxicentrale draaiende te houden op het adres ten gunste van de chauffeurs. Die groep werd tijdens de ontruiming geïnformeerd over wat er speelt. Er is een coördinator gekozen om voorlopig leiding te geven aan het taxibedrijf. De chauffeurs waren verbaasd, dat er zoveel mis is gegaan binnen de organisatie.

Ulriek D. en Jane D., de rechtmatige aandeelhouders van het bedrijf, menen sinds mei 2017 geen zeggenschap gehad te hebben op geen enkel vlak en ook geen inzage gehad te hebben in de inkomsten. Als de beheerder werd gevraagd verantwoording af te leggen, leidde dat tot ruzie.

Uitgerekend is, dat sinds mei 2017 Ulstrel ongeveer één miljoen Surinaamse dollar schade heeft geleden. De aandeelhouders hebben besloten aangifte te doen van verduistering. Ook komt er een accountantsonderzoek naar alle inkomsten en uitgaven over de afgelopen maanden om het totale verlies in kaart te brengen.

Beheerder Clifford V. was niet aanwezig bij de ontruiming.

Volgens Nibte is vorig jaar mei een einde gemaakt aan het zeggenschap van de beheerder. Clifford V. had daarvoor een volmacht over Ulstrel, dat bestaat uit een taxi- en ketjapbedrijf en een restaurant.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten