dinsdag 24 april 2018

Regering bereid een loonronde aan ambtenaren toe te kennen, gefaseerd

CLO: 'Te veel geld in één keer zal maken dat de wisselkoers gaat stijgen en dat willen we niet'


De Centrale van Landsdienaren Organisaties (CLO) heeft onlangs tijdens besprekingen met de regering gevraagd om een salariscorrectie van 20 tot 25 procent door te voeren voor andere landsdienaren dan leerkrachten. De organisatie houdt vast aan het gelijkheidsbeginsel. Aangezien leerkrachten al een financiële herwaardering hebben gekregen, moeten de andere groepen bij de overheid ook in aanmerking komen voor een loonaanpassing. 

Dat kwam gisteren naar voren in het CLO-gebouw tijdens een Assemblee van de Ledenraad, die werd gehouden ter gelegenheid van de 47e verjaardag van de organisatie, aldus de Ware Tijd vandaag, dinsdag 24 april 2018.

In april 2016 had de CLO een wensenpakket aan de regering aangeboden waarin onder andere gepleit wordt voor een loonsverhoging van 111 procent.

Vorige week heeft het CLO-bestuur gesproken met een regeringsdelegatie bestaande uit de vicepresident en de ministers van Financiën, Arbeid en Binnenlandse Zaken. Daarbij is gesproken over verschillende zaken, waaronder achterstallige bevorderingen en benoemingen. Zondag volgde opnieuw een gesprek met het ministerie van Financiën, onder leiding van minister Gillmore Hoefdraad.

De regering is bereid een loonronde aan ambtenaren toe te kennen, en zal dit zoals gevraagd door de CLO, gefaseerd doen. De loonsverhoging van de ruim 40.000 landsdienaren zal in tranches worden doorgevoerd.

De organisatie is er geen voorstander van dat in één keer een enorme hoeveelheid geld in de samenleving wordt gepompt. 'De regering zou hiervoor de geldpers moeten draaien en dat willen we niet. Te veel geld in één keer zal ook maken dat de wisselkoers gaat stijgen en dat willen we ook niet', zegt CLO-voorzitter Ronald Hooghart.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten