dinsdag 24 april 2018

Jogi (VHP) heeft gemengde gevoelens over eventuele toetreding tot VHP van Nasibdar

'Nasibdar bleef slechts binnen coalitie met NDP om persoonlijke voordelen'


VHP-Assembleelid Mahinder Jogi kijkt met volle aandacht naar de manier waarop Nieuw Suriname-voorzitter John Nasibdar aansluiting zoekt bij verschillende politieke organisaties. De politicus zegt maandag 23 april 2018 in het Dagblad Suriname, dat hij gemengde gevoelens heeft bij een eventuele toetreding van Nasibdar tot de VHP. 

'Natuurlijk moet een ieder welkom zijn die een bijdrage wil leveren binnen de VHP, maar wij moeten ook goed nagaan wie de personen zijn die wij binnenhalen. Het moeten personen zijn die de idealen van de partij kunnen uitstralen en moeten bereid zijn hard te werken aan de ontwikkeling van het land. Het moet geen visie zijn van persoonlijke oriëntatie en persoonlijke belangen', aldus Jogi,

Nasibdar heeft eerder aangegeven nog geen concrete afspraken voor eventuele samenwerking met de PL of VHP te hebben, maar open te staan om gesprekken hierover te voeren met alle politieke organisaties.

Jogi memoreert de interne problemen die Nasibdar gelijk na de verkiezingen van 2010 kreeg met de ex-NS-parlementariërs Harish Monorath en Prem Lachman. Door een intern gevecht om het voorzitterschap is Nieuw Suriname na tientallen rechtszaken uiteindelijk tot een nietszeggende partij gereduceerd.

Volgens de politicus is deze neergang van NS ook grotendeels veroorzaakt door de strategie van toenmalige coalitiepartner NDP en het feit dat Nasibdar slechts binnen die coalitie bleef om persoonlijke voordelen. Hij memoreert hier de benoeming van Nasibdar in 2011 tot beleidsadviseur eerste klasse met een jaarsalaris van Srd 48.672.

'NDP-voorzitter Desi Bouterse heeft Nasibdar tussen 2010 en 2015 op zo'n wijze bejegend, dat Nieuw Suriname helemaal kapot is gemaakt. Alles was toen ‘ja en amen’. Als leider van een politieke partij heeft hij nagelaten zich te focussen op het groter belang. Zij participatie in de toenmalige coalitie was slechts persoonlijk georiënteerd', aldus de politicus.

'Iedereen die een politieke partij opricht, heeft werkelijk het doel om ideeën in bestuur om te zetten middels het winnen van verkiezingen, maar Nieuw Suriname heeft, ondanks dat zij in de coalitie zat, geen enkel stempel kunnen drukken op het regeringsbeleid van president Bouterse tussen 2010 en 2015', zegt Jogi.

De VHP’er benadrukt, dat Nasibdar daarom nu moet aantonen wat hij concreet voor de VHP en het land te betekenen zal hebben wanneer zetelwinst wordt behaald. 'Wat is het doel van NS nu? Wil Nasibdar de agrarische sector helpen ontwikkelen? Wil hij gezondheidszorg en veiligheid voor een ieder brengen? Een winnende partij moet met grote zaken na de verkiezing bezig zijn die de samenleving direct raken.'

Jogi stelt, dat het ook belangrijk is te weten wat de huidige sterkte is van NS en Nasibdar. Kijkend naar het verkiezingsresultaat van 2015, waarin NS in Mega Front deelnam, heeft hij ernstige twijfels hierover. In Mega Combinatieverband behaalde NS in totaal 3.000 stemmen in 2010. Na het vertrek van Monorath en Lachman in 2015, viel de partij helemaal terug. In totaal kreeg de combinatie Mega Front, die gevormd werd door NS, DNL en DUS, landelijk slechts 1.133 stemmen.

'Naast het hebben van visie en het nationaal belang hoog houden, is het ook belangrijk dat hij draagvlak heeft. Kan hij een vergadering beleggen met 5.000 mensen? Of kan hij niet eens 35 mensen oproepen?'

Geen opmerkingen:

Een reactie posten