dinsdag 24 april 2018

Isla-raffinaderij op Curaçao heeft waarde van tussen 188 miljoen en 340 miljoen dollar

Olieterminal bij Bullenbaai vertegenwoordigt een waarde tussen 510 miljoen en 857 miljoen dollar


De Isla-raffinaderij heeft een waarde van tussen de 188 miljoen en 340 miljoen dollar. De olieterminal bij Bullenbaai vertegenwoordigt een waarde van ruim het dubbele daarvan, namelijk tussen de 510 miljoen en 857 miljoen dollar. Dat staat in een studie, gedateerd februari 2016, opgesteld door IHS Global Inc, aldus het Antilliaans Dagblad vandaag, dinsdag 24 april 2018.

Vorige week werd officieel bekend, dat IHS Markit is geselecteerd als het gespecialiseerde adviesbureau dat Curaçao bijstaat bij de zoektocht naar een geschikte partner voor de ontwikkeling en modernisering van de raffinaderij na 2019 als de exploitatie door het Venezolaanse PdVSA (Petróleos de Venezuela SA) wordt beëindigd. IHS Global blijkt onderdeel van IHS Markit.

In het rapport ‘Isla Refinery and Bullenbay Terminal Project and Valuation Study’ - dat afgelopen weekeinde via email werd verspreid en ook bij het Antilliaans Dagblad terechtkwam – wordt, in opdracht van overheids-nv Refineria di Kòrsou (RdK) en het toenmalige Multidisciplinaire Projectteam (MDPT) Isla, een algemene verwachting geschetst van de vraag naar Isla-producten en de waarde van de raffinaderij en olieterminal.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten