zaterdag 7 april 2018

Grote delegatie Belgische zustergemeente Koksijde in Suriname

Stedenband Koksijde-België en Galibi-Suriname bestaat tien jaar


'Deze stedenband heeft twee volken bij elkaar gebracht, ondanks dat zij van over de oceaan zijn. Als Surinamers voelen wij ons thuis in België en als Belgen voelen zij zich thuis hier', zei Edgar Dikan, minister van Regionale Ontwikkeling, vrijdag tijdens het bezoek van een twaalfkoppige delegatie van de Belgische gemeente Koksijde, zoo bericht de Ware Tijd zaterdag 7 april 2018.

Dit beleefdheidsbezoek moet de goede samenwerking tussen Suriname en België nog beter benadrukken en bevestigen.

'We hebben zoveel kennis mogen uitwisselen met de verschillende gemeenschappen. De wereld is klein en we zijn allemaal mensen op deze wereld die van elkaar kunnen leren', zegt Rita Gantois, coördinatrice van de delegatie. Uit deze samenwerking is Stichting Koksijde Marowijne voortgevloeid die overwegend in het district Marowijne projecten heeft uitgevoerd.



De officiële samenwerking tussen Suriname en deze stichting is op 23 mei 2008 getekend. Zowel van Surinaamse als Belgische zijde wordt teruggeblikt op een vruchtbare samenwerking.

In totaal zijn dertien projecten in het Marowijnegebied uitgevoerd. Een van de projecten die het meest impact heeft gehad is het waterinstallatieproject te Galibi. Dat werd uitgevoerd in samenwerking met de Watergroep, de Vlaamse Maatschappij voor Watervoorziening.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten