zaterdag 7 april 2018

Ombudsman Curaçao: 'Vervolging van seksueel misbruik minderjarigen moet prioriteit krijgen'

'Positie van de slachtoffers moet in de wet worden verankerd'


Het onderzoek en de vervolging van seksueel misbruik van minderjarigen moet geprioriteerd worden, de positie van de slachtoffers moet in de wet worden verankerd en medewerkers van het ministerie van Justitie moeten worden bijgeschoold op het gebied van rechten van het kind en seksueel misbruik van minderjarigen. Dit bericht vandaag, zaterdag 7 april 2018, het Antilliaans Dagblad.

Dat zijn de aanbevelingen die de Ombudsman van Curaçao doet aan minister Quincy Girigorie (PAR) van Justitie na recent onderzoek naar het door de Justitieminister gevoerde beleid inzake het onderzoek en de opsporing van zaken die te maken hebben met het seksuele misbruik van minderjarigen.

Uit dit onderzoek is gebleken dat er binnen het ministerie van Justitie onvoldoende expertise aanwezig is met betrekking tot de rechten van het kind en omtrent de methodes die gehanteerd moeten worden in zaken die te maken hebben met het seksuele misbruik van minderjarigen.

Ook concludeert de ombudsman dat de juridische en administratieve procedures in de justitiële keten, onvoldoende effectief zijn en herzien zullen moeten worden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten