zaterdag 7 april 2018

Politie Peru onderschept zo'n 800 kilo cocaïne in district San Juan de Lurigancho

Negen verdachten gearresteerd waaronder verschillende Colombianen


Politieagenten in Peru vonden donderdag 5 april 2018 een lading van ongeveer 800 kilo cocaïne in het district San Juan de Lurigancho, in de buurt van het historische centrum van Lima, zo maakten de autoriteiten bekend. 

Het hoofd van het directoraat Anti-Drugs van de Peruaanse Nationale Politie, generaal Hector Loayza, zei dat de drugs in een gerichte operatie in beslag waren genomen en werd geschat op een waarde van ongeveer 50 miljoen Amerikaanse dollar.


De cocaïne was verpakt in kleine hoeveelheden, gecamoufleerd met blokken gerecycleerd papier, met het logo van een ara-papegaai op de buitenkant gestempeld, waarvan de politie denkt dat ze horen bij het bedrijf dat de drugs moest verzendenn


De inval vond plaats in een opslagplaats na inlichtingenwerk door een speciale eenheid, Orion genaamd, die de afgelopen acht maanden deze drugsgroep had achtervolgd.

Volgens Loayza wijzen voorlopige bevindingen erop, dat de drugs over zee naar Europa zouden worden verzonden. Loayza besloot met te zeggen, dat negen verdachten werden gearresteerd tijdens de inval, waaronder verschillende Colombianen.

(Surinamer Mirror/Bernama/Xinhua/ATV.pe/Twitter)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten