woensdag 21 maart 2018

Vijf Surinaamse verdachten in cocaïne Cessna-zaak hebben contactverbod met advocaat

Advocaat van verdachten vraagt tevergeefs om opheffing van het contactverbod


De vijf Surinaamse verdachten die zijn aangehouden in de zaak van de Braziliaanse cocaïne Cessna, mogen geen contact hebben met hun advocaat. Dit heeft het Hof van Justitie beslist als hoogste rechterlijke instantie in Suriname, aldus woensdag 21 maart 2018 de Times of Suriname.

De advocaat van de verdachten had om opheffing van het contactverbod gevraagd, dat is opgelegd door het Openbaar Ministerie. Volgens het Hof is dit een terechte maatregel. Er zouden genoeg redenen zijn voor een beperking van het verkeer tussen de verdachten en hun advocaat. Wat die redenen zijn, is nog niet bekend.

Advocaat Arjan Ramlakhan zegt, dat hij sinds de aanhouding geen contact heeft gehad met zijn  cliënten.

C.R., R.M., R.C., P.K. en S.K. zijn aangehouden na de landing van het vliegtuig. Het toestel was door de politie beschoten vanaf de grond. Het landde op een padieveld in Saramacca.

Volgens de eigenaar van het veld, Radj Oedit, zijn de vijf mannen bij hem in dienst. Evenals de advocaat, zegt de eigenaar dat de mannen niets te maken hebben met het vliegtuig.

In het toestel is bijna vijfhonderd kilo cocaïnepasta gevonden. Naast de Surinamers zijn twee Brazilianen aangehouden in deze zaak.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten