woensdag 21 maart 2018

Aangifte counterfeit en merkprotectiebedrijf Disosa tegen Na Ji nv op Curaçao

Nep-handzeepjes verpakt in verpakkingen van Procter & Gamble, Colgate en Palmolive

Disosa kritisch over gebrek aan handelend optreden overheid


Het counterfeit en merkprotectiebedrijf Disosa heeft aangifte gedaan bij het Openbaar Ministerie (OM) tegen het bedrijf Na Ji nv aan de Rooseveltweg. Dit bericht het Antilliaans Dagblad vandaag, woensdag 21 maart 2018.

Bij deze winkel werd in januari door het controleteam van het ministerie van Economische Ontwikkeling (MEO) een fabriekje ontdekt waar nep-handzeepjes verpakt werden in verpakkingen van Procter & Gamble, Colgate en Palmolive. Ook werd goedkoop waspoeder in dure verpakkingen gedaan en werden condooms van Chinese makelij in dure Durex-doosjes verpakt.

De aangifte namens de merkhouders is gebaseerd op laboratoriumrapporten waaruit blijkt, dat het daadwerkelijk om nepartikelen gaat.

Disosa laakt de modus operandi van MEO en stelt dat MEO niet alleen ervoor gezorgd heeft dat het haast onmogelijk is geweest aangifte te doen; ook blijkt dat het disciplinaire onderzoeksteam, met daarin leden van onder andere de douane en van het ministerie van Gezondheid, Milieu en Natuur (GMN), niet nader onderzoek heeft verricht.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten