woensdag 21 maart 2018

Regering Nederland neemt zorgen over offshore en gokindustrie in Caribische landen Koninkrijk serieus

(Bron foto's:  Rijksoverheid.nl)
'Regelgeving rond offshore kansspelen valt binnen autonomie van Aruba, Curaçao en Sint Maarten'


De Nederlandse minister voor Rechtsbescherming Sander Dekker (VVD) en staatssecretaris Raymond Knops (CDA) van Koninkrijksrelaties nemen ‘de zorgen over de offshore en gokindustrie’ in de Caribische landen van het Koninkrijk ‘serieus’. Maar, zeggen er gelijk bij dat de vergunningverlening, het toezicht en de handhaving van het aanbod van offshore kansspelen binnen de autonomie van Aruba, Curaçao en Sint Maarten vallen, aldus vandaag, woensdag 21 maart 2018, het Antilliaans Dagblad.

'Wij zetten ons in om de uitbreiding van illegaal kansspelaanbod vanuit het Caribisch deel van het Koninkrijk in Nederland te voorkomen.'

Dit antwoordt Knops mede namens minister Dekker op vragen van Tweede Kamerlid Ronald van Raak van de oppositiepartij SP (zie onderaan). Laatstgenoemde had gevraagd naar de verantwoordelijkheid van Nederland voor de offshore en de gokindustrie op Aruba, Curaçao en Sint Maarten.

Staatssecretaris Knops is intussen een bekende op de eilanden. Minister Dekker niet of minder. Dat geldt ook voor zijn ministerschap: Rechtsbescherming.

De minister voor Rechtsbescherming is een Nederlandse minister ‘zonder portefeuille’, zoals dat heet, die in 2017 werd ingesteld bij het kabinet- Rutte III. In het eindverslag van de formateur werd de nieuwe ministerspost voor het eerst officieel genoemd.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten