woensdag 21 maart 2018

Braziliaanse politie arresteert de rooms-katholieke bisschop van de stad Formosa

(Bron foto: Diocese of Formosa)
Bisschop José Ronaldo en 6 priesters zouden geld verduisterd hebben van kerken in drie steden rond hoofdstad Brasilia


De politie heeft de rooms-katholieke bisschop van de stad Formosa in centraal Brazilië aangehouden op beschuldiging van corruptie. Bisschop José Ronaldo en zes andere priesters worden ervan beschuldigd geld over te hevelen van kerken in drie steden rond de hoofdstad Brasilia. 

Aanklagers zeiden, dat ze onderzoek doen naar de verdwijning van ongeveer 600.000 dollar van kerkelijke rekeningen. De politie zegt, dat ze verwachten meer arrestaties te zullen verrichten.

Het onderzoek door openbare aanklagers en politie begon in 2015, na klachten van parochianen een jaar nadat José Ronaldo was aangesteld als bisschop van Formosa.

Volgens Officieren van Justitie kwam het geld uit kerkinzamelingen, donaties, huwelijks- en doopgelden. Ze zeiden, dat een aantal kerkgebouwen, priesterhuizen en een klooster waren doorzocht.

In een interview met lokale media twee jaar geleden, ontkende bisschop José Ronaldo iets verkeerds te hebben gedaan en beweerde, dat het geld dat werd ingezameld van de parochies wordt gebruikt om te betalen voor het onderhoud van priesterwoningen, seminaries en andere kerkgebouwen en bezittingen.

(Suriname Mirror/BBC/Crux Now)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten