woensdag 21 maart 2018

Amerikaanse goudmijnmultinational Newmont financiert vluchtoorden in Paramaccaans leefgebied

Hoogbouwwoningen worden opgezet op eilandjes in de plaatselijke rivieren


In het Paramaccaanse leefgebied worden toevluchtsoorden opgezet. De Amerikaanse goudmijnmultinational Newmont, eigenaar van de Merian-goudmijn in het gebied, financiert de oorden. 

Het zijn hoogbouwwoningen die opgezet worden op eilandjes in de plaatselijke rivieren. Het is een bijdrage aan het weerbaar maken bij hogere waterstanden dan normaal. Newmont voelt zich betrokken.

De woningen op de ongeveer tien eilandjes in het gebied, maken deel uit van het sociaal programma van newmont. 'We gaan gewoon door met deze sociale investeringen. Dat gebeurt via onze afdeling Social Responsibility', zegt Newmont-directielid Albert Ramdin dinsdag 20 maart 2018 in de Times of Suriname.

Het is geen overbodige luxe. De meeste gemeenschappen in het binnenland staan dichtbij rivieroevers. In het recente verleden moesten mensen have en goed achterlaten bij stijgende waterstanden.

Het idee van vluchtoorden is vaak te berde gebracht door de binnenlandbewoners. Voor Newmont is het dan ook niet meer dan haar sociale verantwoordelijkheid.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten