vrijdag 16 maart 2018

Schokkend ongeval in Conchalí, Chili: baby van 6 maanden en moeder uit auto geslingerd

Ongeluk benadrukt het belang van het gebruik van een veiligheidszitje en -gordel in auto



Een schokkend verkeersongeluk in Conchalí, in de provincie Santiago (Chili), benadrukt het belang van het gebruik van een stoel en veiligheidsgordel. Een baby van zes maanden oud zat woensdagmiddag 14 maart 2018 in een auto in de armen van zijn moeder, toen ze in Conchalí werden aangereden. Omdat het kind niet op zijn stoel zat en zijn moeder de riem niet gebruikte, werden beide uit het rijdende voertuig geworpen.

Die middag zijn twee voertuigen hard met elkaar in botsing gekomen. In een van hen reed de vader van het gezin, met de moeder en het kind achterin de auto, die door de impact van de aanrijding uit de auto werden geslingerd.

De baby liep een reeks fracturen in zijn schedel op en verkeert in levensgevaar, terwijl zijn moeder verwondingen aan haar ribben opliep.



Wat het ongeval betreft, de witte auto waar het gezin in zat, verleende geen voorrang, terwijl de rode wagen erg hard reed.

Geen van de chauffeurs had een rijbewijs en de papieren van beide voertuigen warren verlopen, terwijl de witte auto geen veiligheidszitje had. Krachtens de wet moeten kinderen onder de twaalf jaar op de achterbank van het voertuig reizen en kinderen jonger dan negen jaar moeten het doen met een kinderveiligheidssysteem, zoals een veiligheidszitje.

Desondanks zijn in 2017 45 kinderen bij verkeersongevallen om het leven gekomen, waarvan 13  jonger dan één jaar.

(Suriname Mirror/24Horas/cooperativa.cl/YouTube)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten