vrijdag 16 maart 2018

Ongedocumenteerde scholieren op Curaçao kunnen géén diploma krijgen

'Juist deze kinderen doen vaak extra hun best op school, omdat ze veel hebben meegemaakt'


Ongedocumenteerde kinderen worden soms wél toegelaten tot scholen op Curaçao, maar kunnen vervolgens géén diploma krijgen. Met als gevolg, dat het de jongeren onmogelijk wordt gemaakt om verder te studeren en hun capaciteiten te benutten. 

Verhalen over kinderen en jongeren die hier het levende bewijs van zijn, komen boven tafel nu de minister van Onderwijs, Wetenschap, Cultuur en Sport (OWCS), Marilyn Alcalá-Wallé, de adviescommissie ‘Ongedocumenteerde illegale jongeren’ in het leven heeft geroepen om deze problematiek in kaart te brengen en aan te pakken, aldus vandaag, vrijdag 16 maart 2018, het Antilliaans Dagblad.

Directrice van de Prins Bernhardschool Cherzinia Sambo vindt het verschrikkelijk om te horen. 

'De enige reden, dat mensen vanuit een ander land naar hier komen, is omdat ze het hier waarschijnlijk beter hebben. Ze vertrekken niet zomaar. Juist deze kinderen doen vaak extra hun best op school, omdat ze veel hebben meegemaakt en weten dat onderwijs niet vanzelfsprekend is. Als zij dan na al die jaren hard werken geen diploma krijgen, wat voor gevoel geef je ze dan? Dat alles voor niets is geweest?'

Geen opmerkingen:

Een reactie posten