vrijdag 16 maart 2018

Open brief aan EBS over werktijden aan netwerk

'Het zou beter zijn als noodzakelijke uitbreidingen aan netwerk 's nachts zouden geschieden'


Geachte EBS-directie, 

Allereerst, wil ik als fabrikant en ondernemer benadrukken dat ik uw organisatie wil complimenteren met het verbeteren van uw dienstverlening. Ik merk, dat in ieder geval op Paramaribo Noord de stroomtoevoer de afgelopen periode drastisch is verbeterd. Echter, wil ik via dit schrijven toch mijn misnoegen uiten over het volgende. 

Deze maand hebben we twee stroomonderbrekingen gehad op Paramaribo Noord omgeving Copernicusstraat. Ik vind dat het in deze economische crisistijd niet door de beugel kan dat er stroomonderbrekingen voor het upgraden van het netwerk, overdag worden ingepland. En dit op tijden in de orde van 09.00 tot 14.00 uur in de middag. Dit is namelijk 'prime time' en voor de meeste ondernemingen het hoogtepunt van de dag om omzet te draaien. En dus indirecte inkomsten voor de staatskas. 

Het zou beter zijn als de noodzakelijke uitbreidingen aan het netwerk in de nachtelijke uren zouden geschieden. Dit tussen 0.00 uur en 05.00 uur. Zodat het bedrijfsleven - productiebedrijven - hier niet de dupe van worden en omzetderving van ons en aan derden voorkomen wordt. Want als u de productie stillegt, betekent het niet alleen dat de bedrijven hier de dupe van worden maar ook de afnemende bedrijven die op bestellingen wachten. 

Ik begrijp, dat vernieuwing van het netwerk noodzakelijk is. Maar, gelieve dit op een wijze te doen zodat het economisch leed minimaal is. In de nachtelijke uren slapen de meeste mensen en is de economische schade dan ook minder dan als overdag. 

Ik weet dat u onderbrekingen van te voren communiceert. Maar, dit heeft enkel tot gevolg dat bedrijven sluiten en mensen zonder doel of planning thuis zitten en het werk zich alleen maar opstapelt voor deze medewerkers. Met mogelijk tot gevolg dat de dienstverlening van deze bedrijven onder druk komt te staan. 

Onze natie schreeuwt om meer productie, gelieve dan ook uw ondersteuning te geven om deze productie en bedrijvigheid zo optimaal mogelijk te laten functioneren. Zodat wij als particulieren in ieder geval ongestoord onze bijdrage kunnen leveren aan dit prachtig land. Dus graag uw aandacht hiervoor. 

Hoogachtend, 
Aristo Kelly, 
Directeur Suriname Cartridge Depot N.V

Geen opmerkingen:

Een reactie posten