vrijdag 16 maart 2018

Onschuldig door agent beschoten automobilist sleept de Staat voor rechter

Agent vuurt om onduidelijke reden op verkeerde auto...

- Akkerhof (33) door politiekogels geraakt in borst, arm en vinger
- Middelvinger verbrijzeld waardoor hij zijn dagelijkse werkzaamheden als tuinbouwer en kok niet meer kan uitvoeren


Leandro Akkerhof reed vrijdag tussen vier en half vijf ‘s morgens met een vrouw in de auto toen dichtbij de kruising van de Franchepane- en Zonnebloemstraat een man gericht schoot op het voertuig. Uit vrees reed Akkerhof verder. Achteraf werd bekend, dat de schutter een politieman is. De 33-jarige Akkerhof, die door de agent in burgerkleding werd aangezien voor een dief, zal de Staat voor het gerecht dagen, zo bericht de Ware Tijd donderdag 15 maart 2018. 

Hij stelt dat zijn middelvinger verbrijzeld is waardoor hij zijn dagelijkse werkzaamheden als tuinbouwer en kok niet meer kan uitvoeren. Hierdoor derft hij inkomsten die hij op de Staat wil verhalen.

Akkerhof heeft in- en uitschoten gehad aan zijn borst, arm en vinger, terwijl de vrouw een schampschot heeft opgelopen aan haar schouder. 'Ik zag plotseling iemand op het wegdek die begon te schieten.'

Akkerhof ging op eigen gelegenheid naar de Spoedeisende Hulp van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo, waar de politie hem voorhield, dat hij verdacht was van diefstal. Later kreeg hij van dezelfde politiemensen te horen, dat hij niet langer verdachte is.

Het slachtoffer heeft een dag in het ziekenhuis gelegen. De ligdagkosten bedragen Srd 4.000, maar die zijn niet gedekt, omdat hij niet verzekerd is.

De schietgrage politieman had hem aangezien voor een dief die rond dat tijdstip de auto-accu van een buurvrouw aan de Kamperfoelistraat had weggenomen.

De klacht van Akkerhof is in behandeling bij de afdeling Onderzoek Politionele Zaken van het Korps Politie Suriname.

De vraag is hoe het mogelijk is, dat de agent, die de dief heeft zien wegrijden, toch op een andere auto heeft geschoten en daarbij onschuldige inzittenden heeft verwond....

Leest u ook deze column over het schietgedrag van agenten en dat sancties uitblijven en in diverse zaken van doofpotten kan worden gesproken! 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten