vrijdag 16 maart 2018

Aruba moet vòòr 30 april begroting hebben die voldoet aan normen College Aruba financieel toezicht

Arubaanse regering probeert een aanwijzing te voorkomen

 

Aruba krijgt tot 30 april om met een begroting te komen die voldoet aan de normen van College Aruba financieel toezicht CAft). Zo niet dat volgt een aanwijzing. Dat stelt staatssecretaris Raymond Knops in een brief aan de Rijksministerraad die vandaag, vrijdag 16 maart 2018, plaats heeft om hierover te besluiten, zo bericht Caribisch Netwerk/NTR. 

De Arubaanse regering hield al rekening met een aanwijzing, maar probeert dat te voorkomen. De Arubaanse minister van Financiën gaat naar Nederland om het financieel reddingsplan te presenteren en hoopt op steun.

In de brief van Knops staan de bevindingen in het kort van de CAft over de begrotingen 2017 en 2018. Beide voldoen niet aan de normen. 2017 sluit met een tekort van 3,1% bbp in plaats van de norm 0,5%. Dit vanwege tegenvallende belastingopbrengsten en uitblijven van de heropening van de raffinaderij.

De begroting van 2018 moet nog naar het parlement en toont een tekort van 3,9% terwijl er eigenlijk een overschot van 0,5% bbp was bepaald. Hierdoor stijgt de totale schuld van Aruba naar 91% bbp.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten