vrijdag 16 maart 2018

Rusland (NPS): 'Begrijpelijk dat president Bouterse ministerskandidaten zoekt binnen NPS'

'De NPS heeft geen politieke samenwerking met NDP en kan niet meedoen op regeringsniveau'


NPS-voorzitter Gregory Rusland vindt het begrijpelijk dat president Desi Bouterse zoekt naar ministerskandidaten binnen de gelederen van de 'groene partij'.

'De problemen in het land zijn immens. De NPS heeft in het verleden keer op keer bewezen, dat zij het kader in huis heeft en in staat is de problemen aan te kunnen en ons land te bevrijden van misstanden die er bestaan binnen diverse sectoren. De NPS heeft het kader om op deskundige en verantwoorde wijze haar ondersteuning te geven, maar ziet geen heil in de huidige constellatie om een bijdrage te kunnen leveren welke duurzaam van aard zou zijn', zegt Rusland vandaag, vrijdag 16 maart 2018, op Starnieuws.

Onderwijsdeskundige Marie Levens was benaderd om de scepter te zwaaien op het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur en Ronald Assen voor Justitie en Politie. Beiden hebben bedankt voor de eer.

'De NPS heeft geen politieke samenwerking met de NDP en kan dus ook niet meedoen op regeringsniveau binnen het huidige kabinet van de NDP', stelt Rusland.

Hij is bijzonder tevreden met de reactie van Assen, die aangaf het als NPS'er niet te kunnen maken deel te nemen in de regering en zeker niet de opmars die de partij nu meemaakt te willen dwarsbomen.

Rusland heeft dinsdag een heel lang gesprek gehad met Marie Levens en wenst hierbij aan te geven, dat de NPS zich ernstig zorgen maakt over de huidige stand van zaken, ook rond het onderwijs. Behalve tal van de tekortkomingen binnen het onderwijs zit het land al drie maanden met een waarnemend minister die ook nog veel problemen heeft binnen de gezondheidssector. Dit is onacceptabel, meent de politicus.

De NPS heeft eerder aangegeven, dat waar noodzakelijk op technisch niveau partijgenoten hun bijdrage leveren om het beleid en de ontwikkeling van het land positief te ondersteunen, maar benadrukt dat politieke samenwerking niet aan de orde is.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten