vrijdag 16 maart 2018

Nauwelijks animo onder bromfietsers voor bromfietscertificering

Slechts vier personen komen bij aanvang registratie bromfietscertificering


Slechts vier personen hebben zich gisteren bij aanvang van registratie voor de bromfietscertificering gemeld bij de speciale unit op het politiebureau Nieuwe Haven. Binnen drie jaar moeten alle bromfietsbestuurders vanaf zestien jaar gecertificeerd zijn. 

'De mensen zijn misschien een beetje laks en wachten tot het laatste moment, omdat de overgangsperiode drie jaar is', zegt politiebrigadier Nathalie Creton, coördinatrice van de bromfietscertificering, vandaag, vrijdag 16 maart 2018, in de Ware Tijd.

Personen met een rijbewijs zijn vrijgesteld van de verplichte theorietoets en hoeven zich ook niet te registreren.

Creton zegt, dat 118.000 bromfietsen zijn geregistreerd bij de Verkeerstechnische Dienst, maar hoeveel bromfietsbestuurders ook een rijbewijs hebben, weet ze niet.

Mocht deze trend van weinig aanmeldingen zich voortzetten, dan vreest ze dat aan het einde van de overgangsperiode het zal stormlopen. 'We kunnen wel onze examendagen aanpassen, als we een achterstand moeten inlopen.' Thans zal twee dagen per week het bromfietsexamen worden afgenomen met een maximum van totaal zestig personen.

De coördinatrice stelt dat via de media publiciteit is gegeven wanneer de certificering zou beginnen. 'De mensen moeten ook hun verantwoordelijkheid kennen en als ze zich niet willen registreren, moeten ze instaan voor de consequenties. We zullen maatregelen treffen en één daarvan is een boete opleggen.'

Geen opmerkingen:

Een reactie posten