vrijdag 5 januari 2018

Weer Venezolaanse verdachte aangehouden in moordzaak twee Nederlanders in Dominicaanse Republiek

(Bron foto: Twitter)
30-Jarige vrouw uit Venezuela opgepakt in de haven van de Spaanse stad Algeciras

Verdachten zouden vanuit Curaçao naar de Dominicaanse Republiek gereisd zijn om de moord te kunnen plegen


Een 30-jarige vrouw uit Venezuela is opgepakt voor betrokkenheid bij de moord op twee Nederlanders in de Dominicaanse Republiek. De slachtoffers waren 36 en 34 jaar oud. Ze werden vorig jaar gevonden in een grafkuil in een suikerrietplantage, vermoedelijk na een afrekening in het drugscircuit. 

Een Venezolaanse man werd ook al opgepakt voor de moord. De verdachte, Carlos José Gascon González, is volgens lokale media de leider van een internationale drugsbende. Gonzáles, ook wel ’El Gocho’ (Het Varken) genoemd, werd vorige week gearresteerd, net als de dertigjarige Venezolaanse.

De Spaanse politie arresteerde de vrouw op 29 december, toen zij tegen de lamp liep in de haven van de Spaanse stad Algeciras, zo meldt de politie vrijdag.


Ze wilde de veerboot naar het Marokkaanse Tanger nemen. In de haven viel ze op door haar zenuwachtige gedrag. Bij controle bleek dat de Dominicaanse Republiek een internationaal arrestatiebevel tegen haar had uitgevaardigd. Ze zit voorlopig vast in Spanje.


Volgens de politie zijn de opgepakte man en vrouw waarschijnlijk vanuit Curaçao naar de Dominicaanse Republiek gereisd om de moord te kunnen plegen.

(SurinameMiror/LaVanguardia/Twitter/El Pais/De Telegraaf)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten