vrijdag 5 januari 2018

NPS-voorzitter Rusland heeft lak aan uitspraken van NDP-fractieleider Misiekaba

'Beleid van de huidige regering is chaotisch, niet gestructureerd en ondeskundig'

'Burgers moeten beleid kritischer volgen en zich geen stroop om de mond moeten laten smeren'


NPS-voorzitter Gregory Rusland negeert uitspraken van NDP-fractieleider André Misiekaba die hij een afleidingsmanoeuvre noemt van het kwakkelende beleid dat de regering zowel nationaal als internationaal voert, aldus Starnieuws vandaag, vrijdag 5 januari 2018. 'NPS-voorzitter Gregory Rusland stelt zich a-nationaal op. Het siert de NPS-voorzitter niet om woordvoerder te spelen voor de goud multinationals', zei Misiekaba eerder vandaag op Starnieuws.

Hij zegt, dat Suriname ernstig gebukt gaat onder wurgende sociaal-maatschappelijke en financieel-economische omstandigheden. Er is geen strategie noch beleid vanuit de regering die middels gedegen onderbouwing aangeeft hoe uit deze crisis te geraken.

De NPS noemt het beleid van de huidige regering chaotisch, niet gestructureerd en ondeskundig. De partij laakt het politiek-bestuurlijk onvermogen van de regering waarbij er sprake is van aantasting van de kwaliteit van cruciale sectoren waaronder die van onderwijs en gezondheidszorg.

Een aantal maatregelen dat met veel bravoure werd aangekondigd en uitgevoerd, zijn geheel of gedeeltelijk afgeschaft. Rusland verwijst onder andere naar de Naschoolse Opvang, de Basiszorgverzekering en overeenkomsten met lokale en buitenlandse investeerders.

'Dan moet jij je toch schamen als je niet eens vanuit een gedegen planning jouw eigen staatshuishouden kan inrichten. En dan verwacht deze regering nu, dat burgers van de een op de andere dag de buikriem strakker moeten aanhalen. Dat is misleiding van de hoogste orde een en al bedoeld om in de gunst van burgers te staan. De regering toont haar onvermogen niet alleen in de gezondheidszorg, maar faalt ook in het garanderen van goed onderwijs.'

Rusland stelt vast, dat er op vrijwel elk gebied sprake is van structurele achteruitgang. Veel beloften waaronder de strijd tegen corruptie, het brengen van welvaart en welzijn voor burgers, het terugbrengen van de criminaliteit en verhoging van de exportproductie zijn niet gerealiseerd. Daarnaast worden staatsmiddelen verkeerd besteed waardoor de regering er met de regelmaat van de klok ertoe overgaat geld te lenen zowel nationaal als internationaal.

'Deze regering leent, maar is zelf een habituele wanbetaler.' Behalve verarming van het volk, zorgt de regering vanwege de fors opgelopen staatsschuld, er nu voor dat komende generaties nu al een enorme schuldenlast hebben. Gezien het feit dat de zorgwekkende situatie voortduurt, roept Rusland burgers op om het beleid kritischer te volgen en zich geen stroop om de mond moeten laten smeren. 'Het land moet weer op spoor gebracht worden en dat kan niet met deze regeerders. Het moet anders', stelt de NPS-voorzitter.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten