vrijdag 5 januari 2018

VHP-Assembleeleden wonen Persons of Indian Origin Conferentie bij in Delhi, India


Premier Modi opent de allereerste PIO parlementaire conferentie dinsdag 9 januari


De VHP-fractie in De Nationale Assemblee (DNA), onder leiding van VHP-voorzitter Chandrikapersad Santokhi, is gisteren afgereisd naar India om de eerste Person of Indian Origin Conferentie (PIO) in Delhi bij te wonen. Om zijn connectiviteit met de diaspora verder te versterken, zal Delhi vanaf 9 januari leden van parlementen en burgemeesters van over de hele wereld dienen die van Indiase afkomst zijn, zo meldt de VHP vandaag, vrijdag 5 januari 2018.

Premier Narendra Modi zal de allereerste PIO parlementaire conferentie inluiden op de dag, die is uitgetrokken om de terugkeer naar India van de meest gerespecteerde Pravasi Bharatiya - Mahatma Gandhi uit Zuid-Afrika in 1915 te vieren.


De VHP zal met zeven Assembleeleden deelnemen aan deze conferentie. Alle DNA-leden met  Indiase roots zijn uitgenodigd voor deze conferentie om hun ervaring als parlementariërs te delen met anderen.

Pravasi Bharatiya Divas is een dag die door India jaarlijks op 9 januari wordt herdacht voor erkenning aan de bijdrage die de Indiase gemeenschap buiten India levert aan de ontwikkeling van India. Zo ook organiseert India dit jaar in het kader van haar diaspora beleid een PIO Conferentie voor Parlementariërs.

Verspreid over de wereld zijn er ongeveer 285 parlementariërs van Indiase origine en verwacht wordt dat meer dan 125 zullen deelnemen aan de conferentie. In hun respectieve landen hebben van de 285 parlementariërs, 70 van hen ministersposten bekleed, alsook de posten van parlementsvoorzitters en premiers. Alleen al in de Verenigde Staten zijn vier leden van het Huis van Afgevaardigden en een Senator, allen van Indiase origine.

Guyana zal nu met de grootste afvaardiging aanwezig zijn, 20 parlementsleden en 3 burgemeesters, gevolgd door Trinidad & Tobago met h 16 parlementsleden en 4 burgemeesters. 15 Parlementsleden en 1 burgemeester komen uit Groot-Brittannië en 5 parlementsleden uit Canada, zo meldt de Indiase krant The Tribune vrijdag 5 januari.

Volgens het Ministerie van Buitenlandse Zaken van India is de omvang van India’s diaspora thans 31.2 miljoen mensen. Dit aantal is ingedeeld in 4 groepen te weten: de diaspora in het Midden-Oosten die 8.5 miljoen mensen telt; de oudere diaspora bestaande uit 1.7 miljoen emigranten; mensen met de Indiase nationaliteit die buiten India wonen; Indiërs, inclusief studenten die voor kort of lang verblijf in het buitenland vertoeven voor wetenschappelijke doeleinden.

Naast uitwisselingen van ervaringen zal ook erkenning worden gegeven aan de huidige generatie die het maatschappelijk zo ver gebracht heeft als nazaten van de groep oudere diaspora bestaande uit 1.7 miljoen emigranten, die veelal ongeschoold naar onbekende oorden vertrokken voor een beter bestaan.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten