vrijdag 5 januari 2018

'Het Vailliantsplein nabij Spanhoek in het hart van Paramaribo is een vuilnisbelt'

'Ik schaam me voor de verloedering die ik overal om me heen zie'

(Bron foto: Dagblad Suriname)

'Mijn geboortestad ziet er slecht uit. Het wordt met de dag erger, slechter en viezer.' De staat waarin het Vailliantsplein nabij Spanhoek in het hart van de hoofdstad verkeert, is door Gertrude B., een Nederlandse van Surinaamse afkomst, als een vuilnisbelt getypeerd, zo bericht het Dagblad Suriname donderdag 4 januari 2018.

'Ik ben hier met een paar Nederlandse vrienden op vakantie. Ik schaam me voor de verloedering die ik overal om me heen zie. Ik durf mijn vrienden niet in de ogen te kijken. Vooral daar ik eerder bij hen de schoonheid van Suriname zo heb opgehemeld', zegt ze.

'Ik kan mij de dag nog goed herinneren waarop in verband met het honderdjarig bestaan van de Staten van Suriname het Statenmonument, in het midden van een prachtig fontein, werd onthuld. Het was prachtig om te zien. In 1975 kwam het Carillon, dat in verband met de onafhankelijkheid door de Nederlandse regeringen aan Suriname werd geschonken. De rommel, de bouwvallige kraampjes en het vieze water in het fontein vormen samen een nationale schande. Srefidensi is degedensi geworden.'

Er is zo te zien veel werk aan de winkel voor de districtscommissaris van deze wijk. Deze ervaring mag dan ook best wel gezien worden als een wake up call naar hem toe.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten