vrijdag 5 januari 2018

Misiekaba (NDP) laat zich weer eens gelden als cliché coaltie- en NDP-lid en steun en toeverlaat Bouterse

'NPS-voorzitter Gregory Rusland stelt zich a-nationaal op'

'Het siert de NPS-voorzitter niet om woordvoerder te spelen voor de goud multinationals'


De fractieleider van de Nationale Democratische Partij (NDP), André Misiekaba, vindt dat NPS-voorzitter Gregory Rusland zich a-nationaal opstelt. Hij maakt het Surinaamse belang ondergeschikt aan dat van het buitenland. Misiekaba reageert vandaag, vrijdag 5 januari 2018, op Starnieuws op uitspraken van Rusland over de Nieuwjaarstoespraak van president Desi Bouterse, die aangaf meer geld te willen halen bij de goudmaatschappijen. 

'Het siert de NPS-voorzitter niet om woordvoerder te spelen voor de goudmultinationals en de uitspraken van Bouterse over het meer willen halen uit de goudindustrie in een politieke sfeer te brengen. De president stelde duidelijk, dat in nauwe samenspraak met de goudpartners op zakelijke wijze zal worden gekeken naar mogelijkheden binnen het kader van de overeenkomsten om meer eruit te halen voor ons land en volk. Wat is verkeerd aan dat voornemen?', merkt Misiekaba op.

'Heeft de president geen gelijk als hij stelt, dat de rijkdommen van het land zijn? Wat is er fout aan om de partner midden in de show te vragen om samen een sap te drinken en te praten? De president heeft op geen enkele wijze een verkeerd signaal gegeven aan ondernemers. Integendeel. Met zijn a-nationale opstelling maakt Rusland het Surinaams belang ondergeschikt aan buitenlandse belangen. Dit is een super valse start voor Rusland in 2018. Ik vind daarom dat de NPS haar voorzitter tot orde moet roepen.'

Geen opmerkingen:

Een reactie posten