vrijdag 5 januari 2018

Vicepresident Adhin: 'Er is geen enkele reden waarom middelbare scholen niet zouden beginnen'

(Bron foto: Adhin)
Adhin: 'Na intensief overleg is de rust teruggekeerd'

- Gewraakte, ingetrokken, resolutie vervangen door twee resoluties
- Minister Patrick Pengel neemt waar op Onderwijs, Wetenschap en Cultuur


Volgens vicepresident Ashwin Adhin is er geen enkele reden waarom de middelbare scholen volgende week niet zouden beginnen. Er zijn volgens hem goede gesprekken gevoerd met het VOS Directeurenberaad, de Bond van Leraren, de Alliantie voor Leerkrachten in Suriname en de Federatie van Organisaties van Leerkrachten in Suriname. De ingetrokken resolutie waarin overuren en fictieve overuren worden geregeld, wordt herzien. Er komen twee resoluties in de plaats, waarbij in de tweede de vrijstelling van leerkrachten voor commissies en vakbondswerk wordt geregeld. 

Dat zei Adhin vandaag, vrijdag 5 januari 2018, op een persconferentie, aldus Starnieuws. Hij zei zoveel mogelijk de notulen te gebruiken om aan te geven wat er is besproken, zodat er geen misverstanden kunnen ontstaan. Adhin stelde, dat alle betrokkenen op hun eigen wijze hun achterban zullen informeren. De regering heeft gekozen voor een persconferentie. Hierbij hebben ook aangezeten minister Patrick Pengel, die vanaf vandaag waarneemt op Onderwijs, Wetenschap en Cultuur, raadsadviseur Eddy Jozefzoon en Eric Banel, voorzitter van de presidentiële commissie voor implementatie van het herwaarderingsprogramma.

Leerkrachten hebben 28 lesuren en mogen maximaal 35 uren hebben. Dat bekent, dat ze zeven overuren mogen maken. Overuren worden alleen toegekend als alle leerkrachten hun 28 uren volgemaakt hebben voor een vak. De overuren worden gelijkelijk verdeeld. Ook zijn er voorstellen besproken over de uren voor sectie- en intersectie-voorzitters. Waar nog geen overeenstemming over is, geldt de bepaling van 2016/2017. Geleidelijk aan wordt gewerkt aan oplossingen.

Adhin beweerde dat na intensief overleg de rust is teruggekeerd. Hij verwacht geen problemen voor het opstarten van de VOS-scholen na de Kerstvakantie. Alle partijen hebben zich ingezet om oplossingen te bereiken. Andere zaken worden op ministerieel niveau verder besproken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten