vrijdag 5 januari 2018

J.A. Pengelluchthaven krijgt dit jaar moderne aankomsthal gefinancierd door China...

'Wij willen een regionale verbindings-airport worden, voor de rest van de omliggende landen'


De Johan Adolf Pengelluchthaven krijgt dit jaar een moderne aankomsthal. Daartoe zal de regering binnenkort geld lenen bij de Export-Import Bank of China. Dit zegt Vijay Chotkan, directeur van de NV Luchthavenbeheer, vandaag, vrijdag 5 januari 2018, in de Ware Tijd. Het precieze bedrag wil hij echter niet noemen. 

De laatste documenten voor het project worden samen met de bank in orde gemaakt. Met de Chinese China Harbour Engineering Company, die de hal zal bouwen, is vergevorderd overleg.

Chotkan zegt dat de nieuwe aankomsthal onderdeel is van het uitbreidingsplan van de luchthaven. 'We merken dat een aantal luchtvaartmaatschappijen met ons wil samenwerken, dus we willen veel meer uit onze business halen. Wij willen ook op het gebied van toerisme een grotere bijdrage leveren. Wij moeten ervoor zorgen dat de mensen die naar ons land komen op een nette, veilige en klantvriendelijke manier worden ontvangen.'

Luchthavenbeheer is ook bezig veranderingen aan te brengen aan de vertrekhal. Volgens Chotkan is dit noodzakelijk, omdat Luchthavenbeheer een grotere rol wil spelen in de regio. 'Wij willen een regionale verbindings-airport worden, voor de rest van de omliggende landen.' Waar nodig wordt het machinepark vervangen. Chotkan zegt verder dat ook veel wordt geïnvesteerd in de medewerkers.

Hoewel de economische situatie van het land 'een beetje tegenvalt', vindt hij dat sommige investeringen niet uitgesloten kunnen worden. 'We moeten de crisis anders benaderen en meer zien als een uitdaging die we hebben als bedrijf. We moeten de risico's aanvaarden en de juiste besluiten nemen.'

Geen opmerkingen:

Een reactie posten