vrijdag 5 januari 2018

Brazilië schenkt Suriname..... 172.000 condooms en 5.000 orale hiv-sneltesten

(Bron foto: NII)
Donatie in kader ontwikkelingssamen- werking tussen Surinaamse en Braziliaanse overheid


De strijd tegen hiv en andere seksueel overdraagbare aandoeningen is een prioriteit van zowel de Surinaamse als de Braziliaanse overheid. Dit kwam naar voren bij de overhandiging op 21 december 2017 van 172.000 condooms en 5.000 orale hiv-sneltesten aan minister Patrick Pengel van Volksgezondheid door de Braziliaanse ambassadeur Laudemar Aguiar, zo bericht het Nationaal Informatie Instituut (NII) pas vandaag, donderdag 4 januari 2018 (!). 

In Suriname woont een grote groep Brazilianen. De donatie was in het kader van de huidige ontwikkelingssamenwerking tussen de Surinaamse en Braziliaanse overheid, waarbij de nadruk wordt gelegd op volksgezondheid en landbouw.

Afgelopen maand zijn medewerkers van niet-gouvernementele organisaties en gezondheidswerkers van het ministerie van Volksgezondheid van Suriname ook getraind door medewerkers van het ministerie van Volksgezondheid van Brazilië, in het gebruiken van de hiv-sneltesten. De bedoeling van deze sneltesten is om de kwetsbare groepen waaronder garimpeiro's (goudzoekers) makkelijker en sneller te testen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten