woensdag 24 januari 2018

Regering benoemt CEO IAmGold Steve Letwin tot Groot-Officier in de Ere Orde van de Gele Ster.

(Bron foto: IAmGold)
'Het toont de kracht van onze relatie met de republiek Suriname'


Steve Letwin, algemeen directeur van goudmaatschappij IAmGold, is vandaag, woensdag 24 januari 2018, door de regering onderscheiden. Hij is benoemd tot Groot-Officier in de Ere Orde van de Gele Ster. De hoge onderscheiding werd bij afwezigheid van president Desi Bouterse uitgereikt door vicepresident Ashwin Adhin. Letwin werd gedecoreerd vanwege de bijzondere bijdrage en toewijding die hij in de afgelopen jaren heeft geleverd aan onder meer de Rosebel-operatie in Brokopondo. 

Adhin benadrukte in zijn toespraak de toewijding van de IAmGold-topman aan Suriname door aan te geven dat, sinds zijn benoeming in 2010, Letwin al dertig keer naar Suriname is gekomen. Hij heeft in de afgelopen jaren, na de ineenstorting van de goudprijzen in 2013 en de aanhoudende uitdagingen bij Rosebel, de operatie door haar moeilijkste periode heen geleid.


Mede door zijn inspanningen konden 1.700 arbeidsplaatsen behouden worden ondanks de problemen waarmee de goudsector te kampen kreeg.

De vicepresident memoreerde eveneens Letwins persoonlijke betrokkenheid bij de ondertekening van de tweede wijziging van de Delfstoffenovereenkomst in 2013. In hetzelfde jaar heeft hij president Bouterse toegezegd om een zonne-energie-installatie van 5 megawatt te bouwen voor Suriname. Die installatie is sedert 2014 operationeel.

Recentelijk was Letwin betrokken bij de discussies met goudzoekersorganisatie Makamboa van Nieuw Koffiekamp om tot een protocol te komen voor hun kleinschalige mijnbouwactiviteiten op de Gross Rosebel-concessie (Roma pit). Dit protocol werd eind 2017 ondertekend en hiermee is de basis gelegd voor meer vreedzame relaties in de toekomst, meldt IAmGold in een persbericht.

Ook op sociaal gebied en voor het onderwijs heeft de IAmGold-baas zich verdienstelijk gemaakt voor Suriname. Letwin is 'enorm vereerd' met de onderscheiding. 'Het toont de kracht van onze relatie met de republiek Suriname. Zoals ik in mijn opmerkingen tijdens de ceremonie van vandaag heb vermeld, is deze relatie het product van buitengewone en aanhoudende inspanningen verricht door een zeer grote groep van personen. Deze onderscheiding accepteer ik niet slechts voor mezelf, maar ook in naam van de gehele Rosebel-team, zonder wie dit allemaal niet mogelijk zou zijn geweest.'

Geen opmerkingen:

Een reactie posten