woensdag 24 januari 2018

Andesregio van Ecuador getroffen door zeer besmettelijke AH1N1-griep

(Bron foto: Twitter)
22 Mensen aan de griep overleden en 441 geregistreerde patiënten


Met 22 sterfgevallen en 441 geregistreerde gevallen van de zeer besmettelijke AH1N1-griep (Mexicaanse griep), zegt het Ecuadoraans ministerie van Volksgezondheid, dat dit binnen de verwachte parameters voor de infecties van dit jaar valt. 


AH1N1 heeft meer dan 400 mensen in de afgelopen twee maanden getroffen en onderscheidt zich als de gevaarlijkste en meest prominente vorm van influenza in de Andesregio van Ecuador.

Burgers met mondkapjes lopen de straat op om zichzelf te beschermen tegen de epidemie. Sinds november hebben ongeveer 365 Quiteños, inwoners van de hoofdstad van het land en rond de provincie Pichincha, het virus gecontracteerd. Negen zijn overleden sinds 19 januari.

Om de heftige uitbraak te bestrijden, heeft het ministerie verschillende epidemiologen ingeschakeld om deel te nemen aan een influenza-commissie die de huidige situatie, beheersprotocollen en mogelijk vaccinaties van het land zal analyseren.


Ongeveer 700.000 mensen lopen risico besmet te raken - kinderen jonger dan vijf jaar, ouderen, patiënten met chronische aandoeningen en zwangere vrouwen - werden gevaccineerd als onderdeel van een actieve campagne om het virus te beheersen binnen de eerste twee weken van het jaar.

Viceminister van Gezondheid, Verónica Espinosa, verzekerde dat gezondheidsexperts hun uiterste best doen om de opkomende epidemie te onderdrukken. 'In Ecuador heeft het vaccin de efficiëntienormen die ons in staat stellen het gebruik ervan aan te bevelen, zowel door de MSP als de Wereldgezondheidsorganisatie, zodat verzekerd kan worden dat Ecuador niet improviseert bij de behandeling van de griep', zei Espinosa.



Het ministerie van Volksgezondheid zegt, dat enkele van de symptomen waar men zich bewust van moet zijn, zijn koorts boven de 38 ° Celsius, kortademigheid en een aanhoudende hoest of een ernstige keelpijn. Zij voegde eraan toe, dat de traditionele methoden voor goede hygiëne de beste manier zijn om een ​​goede gezondheid te garanderen, namelijk mond- en neusbedekking tijdens hoesten, handdesinfecterend en frequent handenwassen, en tot slot goede ventilatie in huis en op de werkplek.

(Suriname Mirror/TeleSUR/Twitter/YouTube

Geen opmerkingen:

Een reactie posten