woensdag 24 januari 2018

Politie Nickerie bezoekt districtscommissaris Doebay thuis

Doebay met echtgenote verwikkelt in luidruchtige woordenwisseling


De politie van Nickerie kreeg afgelopen  weekend een melding binnen betreffende een kwestie tussen de districtscommissaris (dc) van Saramacca, Lakshminarain Doebay, en zijn wederhelft. Een buurtbewoner schakelde de politie in, omdat er luidruchtig werd gesproken in de woning van de dc, die elk weekend naar Nickerie afreist. Voor het Dagblad Suriname voldoende reden er vandaag, woensdag 24 januari 2018, wat aandacht aan te besteden.

De politie heeft ingespeeld op de melding en ging op onderzoek uit. Ter plaatse aangekomen werd aan de politie voorgehouden, dat er inderdaad een woordenwisseling gaande was tussen het echtpaar. De echtgenote verzocht de politie om met haar man te praten en om te bemiddelen.

In het belang van het verdere onderzoek heeft de politie het nodig geacht voorlopig geen verdere details prijs te geven.

Doebay heeft overigens op 1 juli 2011 een burger mishandeld. Hij was toen districtscommissaris van Nickerie. Dit incident deed zich voor in Nickerie bij de woning van een autospuiter. Het verhaal was, dat Doebay zijn auto had zien staan bij een spuiter, zonder dat hij iets hiervan afwist. Later bleek dat de Doebay zijn voertuig aan het latere slachtoffer had afgestaan en die heeft op zijn beurt de auto  doorverkocht aan een derde. Uiteindelijk brak ter plaatse een vechtpartij uit, waarbij de districtscommissaris het slachtoffer met een kabel had bewerkt. Volgens Doebay had hij geen bedoeling om een vechtpartij uit te lokken.

Voor dit incident werd Doebay veroordeeld wegens mishandeling en bedreiging tot een voorwaardelijke gevangenisstraf van 6 maanden met een proeftijd van 3 jaar.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten