woensdag 24 januari 2018

'Kannibaal'-moordenaars in Brazilië eten delen van vrouw nadat ze haar voor haar echtgenoot hadden verkracht

Cristina Amaral (44) mist verschillende interne organen waaronder haar eierstokken

'Verdachten sneden de rug van de man open met een mes terwijl hij nog leefde en hingen hun slachtoffers op voordat ze stierven en de vrouw onthoofdden'

 
Een Braziliaans echtpaar dat in hun huis werd vermoord, werd bruut voor hun dood gemarteld terwijl de moordenaars vermoedelijk een deel van hun lichaamsdelen aten, aldus de politie in de Braziliaanse deelstaat Bahia. Cristina Amaral, 44, werd naar verluidt verkracht voor de ogen van haar man Juvenal, 57, toen een criminele bende hen probeerde te dwingen om hen een grote som geld te geven. 

De verminkte lichamen van het paar werden begraven in de achtertuin van hun huis in Camaçari, noordoost Brazilië.

Cristina Amaral miste verschillende interne organen waaronder haar eierstokken.

Daniel Santos Neves, 29 en Carlos Alberto Neres, 25, werden gearresteerd met drie tieners , 13, 14 en 16 jaar oud na een anonieme tip (zie foto: Daniel Neves, links en Carlos Neres, rechts).

Detective Maria Tereza Santos, hoofd van de afdeling Moordzaken zei: 'Het lijkt erop dat de verdachten kannibalisme beoefenden. Interne organen, inclusief de eierstokken en eileiders, waren uit het lichaam van de vrouw gerukt en andere lichaamsdelen ontbreken. Er is geen indicatie van waar deze organen zich bevinden. We ontdekten dat opzettelijk zacht weefsel was afgesneden van de botten van de slachtoffers. We onderzoeken ook of de consumptie plaatsvond terwijl de slachtoffers nog leefden. Forensisch deskundigen hebben niet overtuigend bewezen dat de verdachten delen van hun slachtoffers aten, maar het bewijs wijst op dit feit.' 

De lichamen van de man en vrouw werden op 9 januari in een ondiep graf vergaan en begraven gevonden, nadat bezorgde buren het paar als vermist hadden opgegeven.

Volgens politieagenten waren de twee het doelwit van een lokale bende die op zoek was naar 70.000 reais (£ 15.000) waarvan de criminelen dachten dat ze verborgen waren in de woning na het recente succes van de ontvangst van een schadevergoeding. De oma van een van de tieners werkte als schoonmaakster voor de slachtoffers en wordt verondersteld het 'goede nieuws' van de echtpaar met haar kleinzoon te hebben gedeeld. Ze is niet betrokken bij de misdaad.

'De tiener kleinzoon kende blijkbaar de routine van de slachtoffers en dit was dan ook een misdrijf met voorbedachte rade,' zei Santos. 'Het lijkt erop, dat de verdachten erop uit waren om ​​te verkrachten, te moorden en we geloven om de slachtoffers te eten als onderdeel van een soort van verdorven ritueel.' 

Forensische deskundigen onthulden, dat mevrouw Amaral 'gruwelijke' verwondingen heeft opgelopen voordat zij stierf. Haar man werd hard geslagen, neergestoken en gedwongen om toe te kijken terwijl zijn vrouw voor hem werd verkracht, nadat de criminelen  naar verluidt hadden gefaald in hun poging om uit te vinden waar het geld werd bewaard.

Santos: 'We geloven dat de verdachten vrijdag 5 januari in het huis van het stel hebben ingebroken, nadat zij hoorde dat de Amarals een aantal fondsen had verworven. Het lijkt erop dat de slachtoffers minimaal 24 uur gegijzeld en genadeloos zijn gemarteld voordat ze werden gedood. Wij geloven dat Cristina seksueel werd misbruikt en verkracht terwijl haar man gedwongen was te kijken. De arm van het slachtoffer werd geamputeerd terwijl ze nog leefde en ze scheurden haar eierstokken en eileiders eruit. Deze lichaamsdelen ontbreken nog steeds. Haar man werd ook venijnig gemarteld. De moordenaars openden naar verluidt zijn rug met een mes terwijl hij nog leefde. De verdachten hebben bekend dat ze hun slachtoffers hebben opgehangen voordat ze stierven en de vrouw onthoofdden.'

De verminkte lichamen van het echtpaar werden verbrand en begraven gevonden in een geïmproviseerd graf in de tuin aan de achterkant van het huis.

De verdachten werden door onderzoekers naar het terrein gebracht en naar verluidt wezen ze de plek aan waar de lijken waren begraven.

Toen de politie de bende arresteerde, werden de verdachten aangetroffen met een geweer, een pistool en een auto waarvan men vermoedt dat die eigendom was van de slachtoffers. 'Iedereen is geschokt en ontsteld door de wrede en zinloze moord op een echtpaar, dat een rustig leven in de buurt heeft geleid en die bekend stond als fatsoenlijke  personen,' zei detective Santos. 'De families van de slachtoffers zijn nog steeds in shock vanwege de wrede aard van hun dood en gruwen van de mogelijkheid dat de lichaamsdelen van hun ouders zijn opgegeten in deze barbaarse misdaad.'

Onderzoekers zeiden dat de volwassen verdachten verdacht worden van een waslijst aan feiten, waaronder diefstal, marteling, moord, verbergen van een lijk, illegaal wapenbezit en aanzetten van minderjarigen tot het plegen van misdrijven . De minderjarige verdachten worden beschuldigd van verkrachting en diefstal.

(Suriname Mirror/The Daily Mail)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten