woensdag 24 januari 2018

Een LGBT+ persoon wordt elke 19 uur gedood in Brazilië

(Bron foto: Twitter)
In 2017 zijn bijna 450 LGBT-mensen gedood door homofoben en transfoben in Brazilië


Bijna 450 LGBT+ mensen werden in 2017 gedood door geweld in Brazilië. Nieuw onderzoek wijst uit, dat in 2017 bijna 450 LGBT-mensen zijn gedood door homofoben en transfoben in Brazilië. Brazilië heeft ook de hoogste cijfers aantal moorden in de wereld. In 2016 werden 62.000 moorden geregistreerd.

Grupo Gay De Bahia, een LGBT+ waakhond, registreerde een toename van 30 procent van de 327 slachtoffers die in 2016 werden gedood. De nieuwe cijfers komen overeen met bijna één gewelddadige dood elke 19 uur.

Er waren 387 moorden en 58 zelfmoorden die verband hielden met homofobie.


Vorig jaar werd homo zijn bestempeld als een ziekte in het land, toen een rechtbank in de Braziliaanse hoofdstad, Brasilia, besliste dat homoseksualiteit een ziekte is en dat de zogenaamde 'homo genees'-therapie legaal was. Dit ondanks het feit, dat het homohuwelijk legaal is in het land en Rio De Janeiro een van 's werelds grootste LGBT+ Pride-evenementen organiseert.

Het land heeft ook discriminatiebescherming voor zijn LHBT+ -gemeenschap die is vastgelegd in de wet.

Luiz Mott, president van Grupo Gay de Bahia, vertelde The Guardian, dat ultraconservatieve politici  kunnen hebben bijdragen aan de toename van homofobie in het land. Hij zei: 'Het is een discours dat solidariteit vernietigt en LGBT-mensen gelijkstelt aan dieren.'


(Suriname Mirror/TheGayUK/Twitter)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten