woensdag 24 januari 2018

De acht criminele strijdkrachten die Venezuela's president Maduro in het zadel houden

(Bron foto: Twitter)
'Politieke repressie in Venezuela zal toenemen na veiligheidsoperatie waarin oud-politieagent Óscar Pérez werd gedood'


De redacteur van een van de belangrijkste mediaorganisaties van Venezuela stelt, dat een combinatie van veiligheidstroepen en gewapende groeperingen, met connecties met de georganiseerde misdaad, de regering van president Nicolás Maduro heeft geholpen aan de macht te blijven. El Nacional-redacteur Miguel Henrique Otero, die momenteel in ballingschap leeft nadat hij werd vervolgd vanwege zijn verzet tegen de Maduro-regering, zei tijdens een recente conferentie in Spanje, dat de politieke repressie in Venezuela zal toenemen na de veiligheidsoperatie waarbij de dissidente voormalige politieagent Óscar Pérez werd gedood, zo berichtte El Nacional 19 januari.


Volgens Otero zijn er acht gewapende groepen die deel uitmaken van 'de spierbundel' van de Maduro-regering: gewapende burgermilities die geüniformeerd en getraind zijn door het leger.

De Bolivariaanse Nationale Garde (Guardia Nacional Boliviariana - GNB)
De Bolivariaanse Nationale Politie ( Policía Nacional Bolivariana - PNB)
De Bolivariaanse strijdkrachten (Fuerza Armada Nacional Bolivariana - FANB)
Cubaanse militaire adviseurs rond Maduro "Colectivos"
de pro-government paramilitaire organisaties die door het hele land opereren 
De Revolutionaire Strijdkrachten van Colombia (Fuerzas Armadas Revolucionarias de Colombia - FARC) 
Colombia ' s Nationaal Bevrijdingsleger (Ejército de Liberación Nacional - ELN)

Otero zei tijdens de conferentie, dat de Colombiaanse guerrillagroepen 'vier staten in Venezuela controleren en niet zijn opgenomen in de Colombiaanse vredesovereenkomst.'

Deze gewapende groepen hebben een aanwezigheid in heel Venezuela. Naast de staatsveiligheidstroepen die door het hele land zijn gepositioneerd, zijn er ook groepen in de westelijke, centrale en zuidelijke staten Merida, Lara, Aragua, Tachira, Miranda, Caracas, Carabobo en Barinas, onder anderen.

In 2017 stierven meer dan 150 mensen door veiligheidstroepen tijdens protesten tegen de Maduro-regering. Leden van de Nationale Politie, Nationale Garde, Nationale Strijdkrachten en de "colectivos" zouden allemaal hebben deelgenomen aan het geweld.


Klik hier om het gehele bericht te lezen. 

Ter informatie: 


(Suriname Mirror/InSight Crime/Twitter/YouTube)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten