woensdag 24 januari 2018

Misiekaba (NDP) verwijt regering geen uitvoering te geven aan door DNA aangenomen wetten

Kritische woorden NDP-fractievoorzitter richting eigen regering....


Fractievoorzitter André Misiekaba van de NDP heeft de regering dinsdagmiddag 23 januari 2018 in De Nationale Assemblee (DNA) op de vingers getikt. Hij verweet haar geen uitvoering te geven aan wetten die door DNA zijn aangenomen en ook geen uitvoering te geven aan Staatsbesluiten. Hij verwees naar onder meer de Anti-Corruptiewet, die al meer dan zes maanden geleden is goedgekeurd, zo schrijft de Ware Tijd.

De fractievoorzitter haalde dit punt aan nadat hij vernam, dat ook Staatsbesluiten over andere wetten die in orde gemaakt moeten worden door de regering nog niet zijn geproduceerd. 'De regering houdt ons op in ons werk', zei Misiekaba.

Het is niet de eerste keer dat zowel binnen de coalitie als de oppositie wordt aangedrongen op het afkondigen van de Anti-Corruptiewet. DOE-parlementariër Carl Breeveld heeft tijdens de begrotingsbehandeling het onbehoorlijk genoemd, dat de regering geen uitvoering geeft aan door het parlement genomen besluiten en er gewoon over zwijgt. Ook buiten het parlement wordt gevraagd de Anti-Corruptiewet snel af te kondigen.

Recent heeft de politieke partij DA'91 het parlement opgeroepen de regering voor het gerecht te slepen voor het niet afkondigen van deze wet.

Minister Soewarto Moestadja van Arbeid, die in het parlement optrad als coördinator van de regering, zei er niet er bij te willen zitten en aan te horen, waardoor de indruk ontstaat dat de regering niets met de informatie doet. Hij deelde mee, dat de Raad van Ministers zich maandag heeft gebogen over dit vraagstuk.

Over de Anti-C,orruptiewet zei Moestadja dat de regering bezig is met het maken van uitvoeringsbesluiten, die dan ook nog eerst naar het parlement opgestuurd moeten worden. Hij gaf toe dat er wat vertraging is opgetreden, maar verzekerde dat de regering bezig is zaken in orde te maken. Overigens, de regering wil aan alle aangenomen wetten een beleidspetitie toevoegen om in de praktijk de wetten beter tot hun recht te laten komen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten