donderdag 21 december 2017

Peruaanse aanvaller Paolo Guerrero mogelijk tóch naar het WK in Rusland komende zomer

(Bron foto: Twitter)
Schorsing Peruaan is door wereldvoetbalbond FIFA ingekort tot zes maanden


Paolo Guerrero gaat mogelijk tóch naar het WK in Rusland komende zomer. De schorsing van de Peruaanse aanvaller is door de wereldvoetbalbond FIFA ingekort tot zes maanden. Hierdoor mag hij anderhalve maand voordat de mondiale eindronde begint, weer voetballen. 


Begin november testte Guerrero positief op doping na een interland van Peru tegen Argentinië. De FIFA schorste de ex-spits van Hamburger SV in eerste instantie voor een jaar. Hierdoor zou Guerrero het eerste WK voor Peru in 36 jaar tijd missen.


Zelf was de aanvaller er kapot van, al ontkende hij vermeend cocaïnegebruik in alle toonaarden. De FIFA ziet waarheid in de woorden van Guerrero, want de schorsing van de Peruaan is met zes maanden ingekort.

Aangezien de schorsing op 3 november 2017 inging, eindigt de schorsing op 3 mei 2018. Op 16 juni begint voor Peru het WK. De kans is groot dat Guerrero daarbij aanwezig is.


Ondanks gebrek aan wedstrijdritme is de speler van Flamengo onmisbaar voor zijn land. Guerrero is de absolute ster en topscorer aller tijden van de nationale voetbalploeg van Peru. De Zuid-Amerikanen ontmoeten in de groepsfase van het WK Frankrijk, Denemarken en Australië.

(Suriname Mirror/Voetbal International/FIFA/AD/Twitter/YouTube)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten