donderdag 21 december 2017

Begroting(sbehandeling) 2018 is verworden tot hoofdpijndossier voor Assemblee

Begrotingsbehandeling is verdaagd naar de tweede week van januari

- Te weinig tijd om de begroting 2018 uiterlijk vrijdag 22 december af te kunnen ronden
- Belangrijkste ministers, Samsoedin (RGD) en Hoefdraad (Financiën), schitteren door afwezigheid


De Nationale Assemblee heeft vanmiddag, donderdag 21 december 2017, besloten de begrotingsbehandeling te verdagen naar de tweede week van januari. Er is te weinig tijd om de begroting 2018 uiterlijk morgen af te kunnen ronden. Dat meldt Starnieuws.

Door de verdaging is er meer tijd om goed te kijken naar voorstellen van de regering om de inkomsten te verhogen.

De regering wil Srd 400 miljoen binnenhalen met verkoop van gebouwen, aandelen bij banken en horecasector en verhoging van grondhuurtarieven. In De Nationale Assemblee zijn verschillende meningen over de voorstellen die gedaan zijn. Er is ook een onderbouwing gevraagd van de regering hiervoor.

Assembleevoorzitster Jennifer Geerlings-Simons zei, dat de regering ook aangegeven heeft dat er nog mondelinge nota's van wijzigingen op de begroting zullen worden ingediend. Een schriftelijke nota van wijziging is intussen ingediend.

Na overleg met alle fracties en de regering is besloten om de begrotingsbehandeling uit te stellen naar januari. Voor morgen is er nog een vergadering waarin de Wet Beschermde Dorpsgebieden zal worden behandeld.

De Ware Tijd schrijft, dat de regering het 'weer heeft  klaargespeeld' om de ministers Gillmore Hoefdraad van Financiën en Roline Samsoedien van Ruimtelijke ordening, Grond- en Bosbeheer (RGB) niet af te vaardigen naar wat de laatste dag van de begrotingsbehandeling moest zijn.

Voorzitster Jennifer Geerlings-Simons deed aan het begin van de vergadering de mededeling, dat de minister van RGB niet aanwezig kan zijn, omdat ze buiten de stad is. Over Hoefdraad deed zij geen mededeling.

De RGB-minister is in deze fase van de behandeling volgens de oppositie een van de meest belangrijke om aanwezig te zijn, omdat via dat ministerie de regering extra middelen Srd 400 miljoen wil binnenhalen om het gat in de begroting te helpen dichten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten